Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 18:19

Μεσσηνία: Από 7, ένας χρόνος φυλακή για τα καπάκια φρεατίων

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Από 7, ένας χρόνος φυλακή για τα καπάκια φρεατίων

Σε φυλάκιση 1 έτους μείωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 7 χρόνων ενός Ρομά ο οποίος μαζί με ομοφύλους του έκλεβε καπάκια φρεατίων.

Η ποινή μειώθηκε τόσο πολύ γιατί πρωτόδικα είχε καταδικαστεί και για 2 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, που όμως είχε διαπράξει στα 17, οπότε ήταν ακόμα ανήλικος. Και όπως προβλέπει ο νόμος, το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να τον κρίνει κι έτσι για τις 3 αυτές υποθέσεις θα λογοδοτήσει στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Χθες λοιπόν καταδικάστηκε μόνο για τα καπάκια των φρεατίων και μάλιστα με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Σήμερα είναι 27 χρόνων ενώ, όπως κατέθεσε αστυνομικός, η κλοπή έγινε πριν 7 χρόνια. Από το κέντρο αυτός και οι συνάδελφοί του πήραν σήμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα να πάνε στο γήπεδο του Αρι, γιατί κάποιος είδε ένα ασημί αγροτικό με τσιγγάνους να ψάχνουν κάτι.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τσιγγάνοι έψαχναν τρόπο να ανασηκώσουν και να πάρουν μια σχάρα από φρεάτιο για τα όμβρια, αλλά μέσα στα σκοτάδια έπιασαν μόνο τους δύο, ενώ ο κατηγορούμενος το έσκασε. Στην καρότσα του αγροτικού βρήκαν μια ακόμα σχάρα από φρεάτιο και δύο σιδερένια καπάκια, που τα είχαν κλέψει από τη Μικρομάνη.

Ν.Κ.


NEWSLETTER