Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 19:03

Μεσσηνία: Αμετάβλητη η ποινή για τη ληστεία στο Φίλια

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αμετάβλητη η ποινή για τη ληστεία στο Φίλια

Ποινή κάθειρξης 13 χρόνων στον καθένα (την ίδια που τους είχε επιβληθεί και πρωτόδικα) επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 3 Ρομά κατηγορούμενους οι οποίοι, πρόπερσι το Μάρτιο ανήμερα της εθνικής επετείου, λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού έναν 84χρονο στο Φίλια του Δήμου Οιχαλίας και μια 72χρονη στη Μεσσήνη.

Οι κατηγορούμενοι φορώντας φούτερ με κουκούλες πήγαν πρώτα στο Φίλια. Ηταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ, και όταν χτύπησαν την πόρτα του ηλικιωμένου αυτός νόμισε ότι ήρθαν δικοί του, αφού ήταν ανήμερα της εθνικής επετείου και δεν το βρήκε παράξενο να πάει κάποιος εκείνη την ώρα επίσκεψη. Ανοιξε λοιπόν ανυποψίαστος και βρέθηκε μπροστά στους τρεις κατηγορούμενους που τον απείλησαν με μαχαίρι, και για να τον φοβίσουν του έριξαν μια γροθιά στα πλευρά. Πριν φύγουν έκλεψαν ένα ρολόι, το κινητό τηλέφωνο του ηλικιωμένου και... λουκάνικα από το ψυγείο.

Από το Φίλια οι ληστές κατευθύνθηκαν στη Μεσσήνη. Γύρω στις 9.30 το βράδυ έσπασαν το τζάμι στην πόρτα του σπιτιού της 72χρονης και με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν κι άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι. Δεν βρήκαν όμως τίποτα για να κλέψουν, και για να μην φύγουν άπραγοι, τράβηξαν από το λαιμό της τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε και τα χρυσά σκουλαρίκια από τα αυτιά της. Οπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η γυναίκα, οι κατηγορούμενοι νωρίτερα το απόγευμα της ίδιας μέρας περιφέρονταν έξω από το σπίτι της. Οταν πλησίασε και τους ρώτησε τι κάνουν εκεί, την ειρωνεύτηκαν ότι... κλαίνε τη μοίρα τους.

Ν.Κ.


NEWSLETTER