Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 17:28

Μεσσηνία: Αναστολή της ποινής για πώληση χασίς - Δόθηκε ευκαιρία για απεξάρτηση

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αναστολή της ποινής για πώληση χασίς - Δόθηκε ευκαιρία για απεξάρτηση

Ενοχος για πώληση 46,7 γραμ. χασίς, ως εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών, κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 41χρονος ελεύθερος επαγγελματίας από χωριό του Δήμου Μεσσήνης.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση, ενώ ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του, υπό τον όρο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης το οποίο ξεκίνησε να παρακολουθεί στη φυλακή πριν τρία χρόνια και το συνέχισε αφού βγήκε.

Ο 41χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξη με τον παλιό και κατά πολύ αυστηρότερο νόμο για τα ναρκωτικά. Είχε συλληφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου του 2011 (ο νόμος άλλαξε το Μάρτιο του 2013) μετά από έφοδο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στο σπίτι του. Οπως κατέθεσε ο αστυνομικός, αυτός και οι συνάδελφοί του τον περίμεναν να γυρίσει από τη δουλειά αφού η υπηρεσία τους είχε πληροφορηθεί ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί χασίς. Μόλις έφτασε και τον ρώτησαν αν έχει ναρκωτικά στο σπίτι, τους πήγε στην αυλή όπου κάτω από τη σέλα μιας μηχανής είχε κρυμμένη μια ποσότητα χασίς 25,4 γραμ., ενώ στην κουφάλα ελιάς είχε τα υπόλοιπα 21,3 γραμ. Εν τω μεταξύ, όσο οι αστυνομικοί ήταν στο σπίτι, εμφανίστηκε ένας άνδρας ο οποίος σε ερώτηση τι κάνει εκεί, είπε στους αστυνομικούς ότι πήγε να αγοράσει χασίς και το έχει ξανακάνει 4-5 φορές.

Χθες πάντως στην κατάθεσή του στο δικαστήριο επικαλέστηκε ότι φοβήθηκε και είπε ψέματα για να... ξεμπλέξει με τους αστυνομικούς, ενώ η αλήθεια είναι πως μόνο κάπνιζαν μαζί με τον κατηγορούμενο.

Στην απολογία του ο 41χρονος αρνήθηκε ότι πούλησε ποτέ χασίς στον προαναφερόμενο μάρτυρα. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι βρέθηκε τόσο πολύ μπλεγμένος σε έναν κύκλο ανθρώπων (σ.σ. έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί και για την εμπλοκή του σε ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά), που όταν συνειδητοποίησε τα λάθη του και έκανε φυλακή, αποφάσισε να αλλάξει τρόπο ζωής και αναζήτησε διέξοδο μέσα από το πρόγραμμα απεξάρτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο αστυνομικός στην κατάθεσή του βεβαίωσε πως ο κατηγορούμενος ήταν πάντα ένας άνθρωπος σκληρά εργαζόμενος κι όχι ο άεργος που ζούσε από τα ναρκωτικά και μόνο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER