Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 19:38

11 χρόνια φυλακή για καλλιέργεια χασίς στον Κροντηρέ Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
11 χρόνια φυλακή για καλλιέργεια χασίς στον Κροντηρέ Οιχαλίας

Σε 11 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας ένας 54χρονος Ελληνας ο οποίος, το καλοκαίρι του 2016, καλλιεργούσε 240 φυτά χασίς μεταξύ του οικισμού Κροντηρές και του χωριού Νιοχώρι Οιχαλίας.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από το DNA, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ.

Τα χασισόδεντρα τα είχαν βρει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στα μέσα Ιουλίου με τη βοήθεια από αέρος του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, κρυμμένα ανάμεσα σε ψηλά δέντρα, στη δασική περιοχή "Κολλίνες". Τα 185 δενδρύλλια χασίς, ύψους από 0,30 - 1,70 μέτρα, ήταν φυτεμένα σε τρεις διαφορετικές αναβαθμίδες, σε μια έκταση 80 τ.μ., ενώ τα υπόλοιπα, ύψους από 0,10 - 0,20 μέτρα, βρέθηκαν στο αυτοσχέδιο φυτώριο μέσα στη χασισοφυτεία, σε ένα κομμένο πλαστικό βαρέλι. Κάποια από τα δενδρύλλια στο φυτώριο είχαν αρχίσει να ξεραίνονται, αλλά αυτά που ήταν φυτεμένα στο έδαφος φαίνονταν περιποιημένα και ποτισμένα.

Οπως είπε χθες ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας, εκτός από το DNA του κατηγορούμενου, εκεί κοντά, και συγκεκριμένα στα 700 με 1.000 μέτρα, υπήρχε ένας στάβλος που ανήκει στην οικογένειά του. Για να πάει κανείς στη φυτεία θα έπρεπε να περνάει από το στάβλο αυτό, κάτι που θα ήταν αδύνατο να κάνει κάποιος ξένος.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε στην απολογία του ότι ο ίδιος είναι ο χασισοκαλλιεργητής, και επικαλέστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα με το παιδί του εξαιτίας μιας αναπτυξιακής διαταραχής, που απαιτούσε πολλά χρήματα για να το βοηθήσει και δεν τα είχε.

Ν.Κ.


NEWSLETTER