Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 19:15

Μεσσηνία: Μείωση ποινής για παράνομα έγγραφα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεσσηνία: Μείωση ποινής για παράνομα έγγραφα

Σε 2 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή μείωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και 9 μηνών μιας πολίτη Ερυθραίας, η οποία έδωσε τα χαρτιά της κόρης της σε μια ομοεθνή της και θα τη συνόδευε από την Ελλάδα στο Μόναχο της Γερμανίας.

Η κατηγορουμένη συνελήφθη στις 16 Οκτωβρίου 2017 στο αεροδρόμιο Καλαμάτας για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό. Οι αστυνομικοί στον έλεγχο διαπίστωσαν ότι η κατηγορουμένη ναι μεν θα ταξίδευε νόμιμα με ταξιδιωτικό έγγραφο αναγνωρισμένου πρόσφυγα και άδεια διαμονής Ελβετίας, αλλά η γυναίκα που ήταν μαζί δεν έμοιαζε στη φωτογραφία με αυτή του γνήσιου διαβατηρίου, το οποίο τους υπέδειξε πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο. Ψάχνοντας μάλιστα στις αποσκευές της οι αστυνομικοί είχαν βρει τότε 1.920 ευρώ, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θα παρέδιδε στην κατηγορουμένη με την άφιξή τους στο Μόναχο.

Η κατηγορουμένη πρωτόδικα φυγοδικούσε ενώ συνελήφθη μετά και φυλακίστηκε. Χθες στην απολογία της υποστήριξε ότι η άλλη γυναίκα είναι ξαδέλφη της και ήθελε να την βοηθήσει να φύγει από τη χώρα ενώ δεν θα έπαιρνε χρήματα.

Η ποινή της κατηγορουμένης μειώθηκε επειδή καταδικάστηκε με την πλημμεληματική μορφή του εν λόγω αδικήματος, ενώ της αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Είναι μάνα 3 παιδιών με τα οποία διαμένει μόνιμα στην Ελβετία, και τους 11 μήνες που βρισκόταν στη φυλακή αυτά είχαν μείνει μόνα τους.

Ν.Κ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER