Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 19:46

Καλαμάτα: Αμετάβλητη η ποινή για τη ληστεία με τη βαριοπούλα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αμετάβλητη η ποινή για τη ληστεία με τη βαριοπούλα

Σε 8 χρόνια κάθειρξη, όπως και πρωτόδικα, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν από τους ληστές με τις βαριοπούλες, για την απόπειρα ληστείας που είχαν διαπράξει οι αδίστακτοι κακοποιοί στις 8 Ιουλίου του 2011 στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην 23ης Μαρτίου, στην Καλαμάτα.

Οι ληστές με τη βαριοπούλα δεν κατάφεραν τότε να ληστέψουν την Alpha Bank στην Καλαμάτα γιατί οι υπάλληλοι πρόλαβαν να κλειδωθούν στον ημιώροφο, μαζί με τα χρήματα. Ηταν μεσημέρι και η τράπεζα ήταν κλειστή για το κοινό. Μέσα στην τράπεζα το προσωπικό ετοιμαζόταν να εφοδιάσει με χρήματα το ΑΤΜ. Μόλις ο κρανοφόρος ληστής άρχισε να χτυπάει την τζαμαρία με τη βαριοπούλα, κλείδωσαν τα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο και έτρεξαν στον ημιώροφο, όπου υπήρχε πόρτα ασφαλείας. Η υποδιευθύντρια ωστόσο δεν πρόλαβε να ανέβει, αλλά δεν την πείραξαν. Την υποχρέωσε να πέσει στο πάτωμα και κατευθύνθηκε στο πατάρι. Επάνω, κλότσησε με δύναμη την πόρτα ασφαλείας του ημιωρόφου όπου είχαν βρει καταφύγιο οι άλλοι δύο υπάλληλοι, χωρίς όμως να καταφέρει να την σπάσει. Οι υπάλληλοι φυσικά χτύπησαν το συναγερμό και ο ληστής δεν είχε άλλο χρονικό περιθώριο: Εκανε μεταβολή και έφυγε ανεβαίνοντας στη μηχανή όπου τον περίμενε ο συνεργός του.

Θυμίζουμε ότι ένα χρόνο αργότερα, στις 7 Μαΐου του 2012, κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους από τις σφαίρες των ληστών με τις βαριοπούλες τέσσερις αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, στο μακελλειό στην οδό Ευριπίδου.

Ν.Κ.


NEWSLETTER