Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 20:30

Ενοχος για υπεξαίρεση ο πρώην αντιπρόεδρος Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Γιάλοβας

Γράφτηκε από την
Ενοχος για υπεξαίρεση ο πρώην αντιπρόεδρος Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Γιάλοβας

Ενοχος για υπεξαίρεση ποσού 51.114,16 ευρώ κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών με έδρα τη Γιάλοβα, και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο κατηγορούμενος από το Μάιο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2011 κρατούσε το τραπεζικό βιβλιάριο ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου του συνεταιρισμού, στον οποίο έμπαινε το ενοίκιο από ένα ακίνητο που νοίκιαζαν στην ΤΕΜΕΣ ΑΕ. Οταν λοιπόν ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού αναζήτησε το Μάρτιο του 2015 τα χρήματα από τα μισθώματα για να πληρώσει χρέη, ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν! Και παρόλο που επανειλημμένα -όπως ο ίδιος κατέθεσε χθες στο δικαστήριο- κάλεσαν τον κατηγορούμενο να εξηγήσει τι έγιναν από τον λογαριασμό τα 53.645,16 ευρώ, αυτός δεν προσκόμισε κανένα παραστατικό για να υποστηρίξει ό,τι επικαλέστηκε χθες στο δικαστήριο: δηλαδή ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα για πληρωμές παραγωγών. Συγκεκριμένα υποστήριξε στην απολογία του πως έκανε αναλήψεις "για έξοδα διακίνησης", προκειμένου να γίνει η συγκομιδή και να συντηρηθούν τα μηχανήματα.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι όλα τα παραστατικά τα έχει το λογιστήριο και πως ουδέποτε έγινε διαχειριστικός έλεγχος, αλλά κατηγορήθηκε με μια... φωτοτυπία από την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού.

Πάντως το δικαστήριο αφαίρεσε το ποσό των 2.531 ευρώ για το οποίο ο κατηγορούμενος έφερε παραστατικά, ενώ έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του με τους όρους εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER