Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 20:57

Μεσσηνία: Ενοχος για το χασίς και τα όπλα στον Ευαγγελισμό

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ενοχος για το χασίς και τα όπλα στον Ευαγγελισμό

Ενοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 57χρονος Ελληνας πρώην μισθοφόρος που είχε μετατρέψει το σπίτι του στον Ευαγγελισμό Πυλίας σε... φυτώριο χασίς και αποθήκη όπλων και φωτοβολίδων.

Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 11.000 ευρώ.

Οπως κατέθεσε αστυνομικός του Α.Τ. Πύλου, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015, μετά από καταγγελία που τους έγινε στο Τμήμα, πήγαν στο σπίτι του κατηγορούμενου για έρευνα. Οταν μπήκαν στην αυλή, στο περιβόλι ανάμεσα σε... ζαρζαβατικά ανακάλυψαν τα πρώτα 9 φυτά χασίς, μέχρι 2 μέτρα ύψος. Αλλα 4 φυτά, από 0,70 έως 1 μέτρο, τα καλλιεργούσε σε γλάστρες, ενώ στη σοφίτα του σπιτιού αποξήραινε άλλα δύο χασισόδεντρα. Στο υπόγειο, μέσα σε λαδούσες, είχε φύλλα χασίς βάρους 176 γραμμαρίων και μέσα σε ερμάρια βρέθηκαν 3 κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι κρότου, ένα αεροβόλο όπλο, σπρέι πιπεριού, 2 λόγχες και μία ξιφολόγχη, 6 μαχαίρια, 5 σουγιάδες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο, δύο φωτοβολίδες και 140 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι συλλέκτης όπλων και τα συγκεκριμένα τα είχε κατεβάσει από το πατρικό του στην Αθήνα, όταν αποφάσισε να εγκατασταθεί στον Ευαγγελισμό, γιατί είχαν συναισθηματική αξία καθώς ανήκαν στον παππού και τον πατέρα του. Ο κατηγορούμενος είπε ακόμα ότι κάνει χρήση χασίς από τα 15 του χρόνια και αυτά που βρήκαν οι αστυνομικοί τα είχε για να τα καπνίσει ο ίδιος.

Ν.Κ.


NEWSLETTER