Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 18:31

«Καμπάνες» σε οικογενειακή συμμορία κλεφτών σε χωριά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 6,5 χρόνων στον ένα και από 6 χρόνια κάθειρξη σε πατέρα, μάνα και κόρη, επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 4 κατηγορούμενους Ρομά οι οποίοι είχαν ενωθεί σε ομάδα και διέπρατταν πέρυσι τον Ιανουάριο κλοπές στα πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας.

Ο ένας Ρομά καταδικάστηκε σε 6 μήνες παραπάνω από τους άλλους για διατάραξη των συγκοινωνιών, καθώς οι δύο άνδρες, οι οποίοι έκαναν μαζί στη φυλακή, διέφυγαν μετά τη σύγκρουση με το υπηρεσιακό της Ασφάλειας, που τους καταδίωκε στην παλιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας. Η καταδίωξη έγινε στις 9 Ιανουαρίου, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πράσινο αυτοκίνητο κλεμμένο από την Αμαλιάδα ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας Καλαμάτας (και ένα ακόμα κλεμμένο που οδηγούσε ο καταδικασθείς σε 6,5 χρόνια και βρέθηκε κρυμμένο σε καλαμιώνα), καθώς υπήρχαν καταγγελίες ότι το χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους μπουκαδόροι οι οποίοι κλέβουν σπίτια στα πεδινά χωριά της Καλαμάτας. Οταν εκείνο το βράδυ οι αστυνομικοί πέτυχαν το αυτοκίνητο στην παλιά εθνική για Αθήνα, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, και έκαναν στον οδηγό του σήμα για να σταματήσει, ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του (οι δύο άνδρες κατηγορούμενοι) αγνόησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να τους καταδιώκουν με το υπηρεσιακό της Ασφάλειας. Οι ύποπτοι όμως φρέναραν απότομα και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο έπεσε πίσω τους, κι έτσι πάνω στην αναμπουμπούλα και όπως αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς κατάφεραν να τρέξουν πεζή και να εξαφανιστούν μέσα στο σκοτάδι, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι επέβαιναν στο υπηρεσιακό της Ασφάλειας αναγνώρισαν πάντως τους δύο κατηγορούμενους ενώ ο οδηγός (ο απών κατηγορούμενος) είχε επιπλέον παραβιάσει την άδειά του από τις φυλακές και καταζητείτο.

Οι δύο γυναίκες κατηγορήθηκαν αργότερα, όταν ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά τους με αυτά που βρέθηκαν στα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Οι κατηγορούμενοι είχαν διαρρήξει πέντε σπίτια στα Αρφαρά, τα Αλώνια και το Πλατύ, ενώ είχαν φροντίσει να αλλάξουν και τις πινακίδες του αυτοκινήτου με άλλες, κλεμμένες φυσικά και αυτές.

Χθες καταδικάστηκαν συνολικά για 7 κλοπές, στα πέντε σπίτια και τα δύο αυτοκίνητα, ενώ το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση των δύο γυναικών, με τον όρο της έμφανισής τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Ν.Κ.