Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 13:03

Αποχή δικηγόρων για τον κλιματισμό στα δικαστήρια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αποχή δικηγόρων για τον κλιματισμό στα δικαστήρια

 

Αποχή διάρκειας ξεκινούν από σήμερα οι δικηγόροι της Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη μη λειτουργία του κλιματισμού. Θα απέχουν από τις διαδικασίες στα ακροατήρια, στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, μέχρι να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά.

«Οι δικηγόροι θα απέχουν γιατί εμπαίζονται από τα υπουργεία. Δούλεψε μια μέρα ο μηχανισμός του κλιματισμού και μετά σταμάτησε», σημείωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης. Και επεσήμανε πως «είναι απάνθρωπες οι συνθήκες εργασίας στα δικαστήρια».

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

Ο προέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έστειλε την παρακάτω επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας με την από 29-7-2012 ομόφωνη απόφαση του, για μια ακόμη φορά, εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τις συνθήκες που επικρατούν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και αποφάσισε την αποχή διαρκείας των δικηγόρων από τις διαδικασίες που γίνονται στα ακροατήρια του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας μέχρι να λειτουργήσουν επιτέλους τα κλιματιστικά μηχανήματα.

Ειδικότερα θεωρούμε απαράδεκτη τη διεξαγωγή δικών στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, σε ακροατήρια και γραφεία τα οποία υπό συνθήκες καύσωνος στερούνται της λειτουργίας κλιματιστικών μηχανημάτων, παρόλο που, όπως προκύπτει από την με αριθμ. πρωτ. 2747/6-6-2012 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., έχει εγκριθεί πίστωση για το μηχανικό και χημικό καθαρισμό της ψυκτικής μονάδος.

Είναι προφανές ότι οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι υπάλληλοι, είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες καύσωνα, οι οποίες μας εμποδίζουν να ασκήσουμε στοιχειωδώς το επάγγελμά μας. Την ίδια ταλαιπωρία υφίστανται και οι συμπολίτες μας.

Η εγκατάλειψη αυτή των υποδομών στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την όλη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την ποιότητα της απονομής του Δικαίου.

Οφείλω κατ’ αρχήν και δημοσίως να σε ευχαριστήσω για το πραγματικό και έμπρακτο ενδιαφέρον που έχεις δείξει για την λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, αλλά το "τέρας" της γραφειοκρατίας (που είναι και η μητέρα της διαφθοράς στην πατρίδα μας) φαίνεται ότι δεν μπορεί να ηττηθεί ούτε από εσένα και σε κάθε περίπτωση ούτε από εμένα.

Οι εμπλεκόμενοι στην διαδικασία συντηρήσεως και επισκευής των κλιματιστικών μηχανημάτων στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας εμπαίζουν τόσο τους δικηγόρους αλλά και κυρίως τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτό. Και είναι πραγματικά εμπαιγμός αυτό που γίνεται, αφού μετά από προηγούμενες κινητοποιήσεις μας (διήμερη αποχή των δικηγόρων στις 28 και 29 Ιουνίου) και την ευαισθητοποίησή σου στο θέμα αυτό, οι αρμόδιοι τεχνικοί προσήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο, δούλεψαν τα κλιματιστικά μηχανήματα για μία μόνο ημέρα και μόλις έφυγαν από την πόλη μας, την επόμενη ημέρα, αυτά σταμάτησαν να λειτουργούν μέχρι και σήμερα!

Σε προσκαλώ με μεγάλη χαρά να έρθεις στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας για να συζητήσεις μαζί με τους δικηγόρους τα προβλήματα που ταλανίζουν την δικαιοσύνη αλλά και ταυτόχρονα να δεις με τα μάτια σου την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει, και σήμερα εν έτει 2012 στο γραφείο του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και στις αίθουσες που χρησιμοποιούν οι δικηγόροι, να υπάρχουν ανεμιστήρες, τα δε ακροατήρια του Δικαστικού Μεγάρου να προσφέρονται αυτή την εποχή μόνο για σάουνα.

Πρέπει επιτέλους να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για το θέμα αυτό και να καταλογισθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν».

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER