Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 19:44

Αποχή δικηγόρων για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Αποχή δικηγόρων για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

 

Αποχή από τα καθήκοντά τους από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σε μια ακόμη προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που υπάρχουν στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και τα Ειρηνοδικεία της περιοχής.

Σε χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα εξής θέματα: Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης ειρηνοδίκη Πλαταμώδους (εκείνη του συγχωνευθέντος Ειρηνοδικείου Εράνης στο Πλαταμώδους) για την ταχεία απόδοση δικαιοσύνης και την εύρυθμη λειτουργία του. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης δικαστικού γραμματέα του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, στο οποίο υπηρετεί μία δικαστική γραμματέας και είναι αδύνατον ούτε στοιχειωδώς να υποστηριχθεί γραμματειακώς το Ειρηνοδικείο αυτό. Απόσπαση ενός/μίας πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας επειδή η μία των τριών υπηρετουσών πρωτοδικών είναι σε άδεια από τις 12 Μαρτίου 2019 μέχρι και σήμερα λόγω κύησης, με πιθανή ημερομηνία τοκετού την 25η Οκτωβρίου 2019 και είναι αδύνατη η σύνθεση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, θα παρατηρηθεί σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, με δεδομένο ότι η μία πρωτοδίκης εκτελεί χρέη ανακριτή, κ.λπ. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης δικαστικού γραμματέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας μετά από μετάθεση δικαστικής γραμματέα σε άλλη δικαστική υπηρεσία. Προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων/γραμματέων στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, Εισαγγελία Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας σε κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες είχαν προκηρυχθεί με πρόσφατους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ελλείψεις επίσης σοβαρές που πρέπει να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Πετρόπουλος ανέπτυξε τα συγκεκριμένα θέματα καθώς, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι ως άνω ελλείψεις προκαλούν απερίγραπτη δυσλειτουργία στις πιο πάνω υπηρεσίες και είναι αδήριτη η ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών αυτών και με δεδομένο ότι σε οκτώ μήνες θα συνταξιοδοτηθεί η ειρηνοδίκης Κυπαρισσίας και επομένως στο άμεσο χρονικό διάστημα δεν θα συζητούνται πλέον οι δίκες. Σημειωτέον ότι στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας έχουν συγχωνευθεί τα Ειρηνοδικεία Δωρίου, Φιγαλείας και Σιδηροκάστρου και στο Πλαταμώδους τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος. Συζητήσεως γενομένης, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσον καταδείξεως αυτών των σοβαρών ελλείψεων αποφάσισε 3η προειδοποιητική αποχή των μελών του από τα ακροατήρια των δικαστηρίων από την 16 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την 20 Σεπτεμβρίου 2019».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER