Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 09:18

7 χρόνια για δύο Βούλγαρους γιατί χτύπησαν ομοεθνή τους που δεν πλήρωσε το... ουίσκι

Γράφτηκε από την
7 χρόνια για δύο Βούλγαρους γιατί χτύπησαν ομοεθνή τους που δεν πλήρωσε το... ουίσκι

 

Σε 7 χρόνια κάθειρξη τον καθένα καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο Βούλγαρους, επειδή χτύπησαν και λήστεψαν ομοεθνή τους, γιατί δεν πλήρωνε την μπουκάλα το ουίσκι σε κοινή νυχτερινή τους έξοδο. Αθώους κήρυξε το δικαστήριο τους δύο άλλους κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κοινές κατηγορίες και χθες δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Απών ήταν και ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ωστόσο το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία κρίνοντας ότι οι σωματικές βλάβες που προκάλεσαν στον παθόντα δεν ήταν επικίνδυνες για τη ζωή του. Χθες ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες -ο οποίος, αντίθετα από τους άλλους τρεις, παρέμενε προφυλακισμένος- προσπάθησε στην απολογία του να κατηγορήσει για ό,τι έγινε τον έτερο καταδικασθέντα. Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησε ότι χτύπησε τον κοινό τους φίλο και του άρπαξε ένα τσαντάκι με 200 ευρώ - ενώ επιπλέον έδωσε από 20 ευρώ στους άλλους τρεις για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, οι τέσσερίς τους ξαναγύρισαν εκεί όπου είχαν παρατήσει αναίσθητο τον παθόντα για ένα… δεύτερο χέρι ξύλο.

Το θύμα του ξυλοδαρμού πάντως τα μάσησε χθες στην κατάθεσή του, αποφεύγοντας να πει ποιος από τους 4 τον χτύπησε. Δήλωσε ακόμη ότι δεν επιθυμεί την ποινική τους δίωξη - ωστόσο, σε επεξηγηματική κατάθεσή του είχε υποδείξει τον κατηγορούμενο ως τον άνθρωπο ο οποίος τον χτύπησε. Γι' αυτό και παρέμενε προφυλακισμένος. 

 


NEWSLETTER