Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 09:34

10 χρόνια σε τσιγγάνο για τη ληστεία στο Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και 6 μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν τσιγγάνο που τον περασμένο Ιανουάριο λήστεψε ένα ψιλικατζίδικο στο Ασπρόχωμα. 

Ο κατηγορούμενος άρπαξε από το ταμείο 230 ευρώ απειλώντας με μαχαίρι τον ιδιοκτήτη. Είχε καλυμμένο το κάτω μέρος του προσώπου του με ένα μαντίλι και κασκόλ - αλλά ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου κατάλαβε ότι είναι τσιγγάνος από τα μάτια και τα χέρια, όπως κατέθεσε ο ίδιος χθες στο δικαστήριο. Είπε ακόμη ότι γνώριζε το σωματότυπο και το περπάτημα του κατηγορούμενου, γιατί περνούσε συχνά μπροστά από το ψιλικατζίδικο για να ψωνίσει σε διπλανό μαγαζί. 

Επιπλέον, κάθε κίνηση του ληστή καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος και το οπτικό υλικό παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. 

Ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε χθες είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος προδόθηκε από το δαχτυλίδι που φορούσε στο χέρι του και το οποίο έμοιαζε με αυτό στο βίντεο της ληστείας. Επίσης, στην παράγκα του οι αστυνομικοί βρήκαν μια γκρι φόρμα και τα αθλητικά παπούτσια με τα οποία ήταν ντυμένος ο δράστης της ληστείας. Τόνισε ακόμη πως κατά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος είπε ότι "έκανε μια βλακεία" - αν και δεν το παραδέχτηκε στη γραπτή κατάθεσή του. 

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν αυτός ο δράστης. Ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν φορούσε δαχτυλίδι και αναρωτήθηκε γιατί δεν βρήκαν αποτυπώματά του, αφού τα χέρια του ληστή ήταν γυμνά. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είχε παρεξηγηθεί με τον ιδιοκτήτη του ψιλικατζίδικου, γι' αυτό και τον κατηγόρησε ως το δράστη της ληστείας.