Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 08:34

Καλαμάτα: Αναβολή για 10 Φεβρουαρίου στην υπόθεση του "Please don't tell"

Γράφτηκε από την

 

Για τις 10 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης για τη φωτιά που κατέστρεψε ολοκληρωτικά το κλαμπ "Please don't tell" στην οδό Υδρας και Περικλέους, στις 8 Ιανουαρίου του 2017 στην Καλαμάτα.

Η δίκη με κατηγορούμενο έναν άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση του "Please don't tell" ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου και συνεχίστηκε χθες για τρίτη μέρα με την προβολή των βίντεο από κάμερες παρακείμενων καταστημάτων, που συγκέντρωσε στη δικογραφία η Πυροσβεστική κατά το προανακριτικό στάδιο της υπόθεσης. Η αναβολή κρίθηκε σκόπιμη από το δικαστήριο γιατί κατά την προβολή του οπτικού υλικού η πλευρά της πολιτικής αγωγής επεσήμανε ότι στο ένα βίντεο όπου οι μάρτυρες αναγνωρίζουν τον κατηγορούμενο, διακόπτεται η εικόνα για 1 λεπτό και 46 δευτερόλεπτα. Στο διάστημα λοιπόν που θα μεσολαβήσει μέχρι τη συνέχιση της δίκης, το δικαστήριο ζητά εγγράφως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας να απαντήσει αν υπάρχει ασυνέχεια και αν ναι, για ποιο λόγο.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ

Ο άνθρωπος (και πολιτικώς ενάγων) ο οποίος υπενοικίαζε το νυχτερινό κέντρο στον επιχειρηματία που το λειτουργούσε, όπως και ο ίδιος ο επιχειρηματίας (και μισθωτής) αναγνώρισαν τον κατηγορούμενο με απόλυτη βεβαιότητα σε διαφορετικά βίντεο από δύο καταστήματα. Σε αυτά τα καρέ των βίντεο φαίνονται δύο άνδρες όχι όμως καθαρά, γιατί ήταν μετά τις 7 το βράδυ (πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά) και υπήρχε σκοτάδι. Ο πολιτικώς ενάγων και ο μισθωτής κατέθεσαν πως είναι σίγουροι ότι αναγνωρίζουν τον κατηγορούμενο, αλλά όχι και τον άλλον άνδρα. Μάλιστα, αυτή τη βεβαιότητά τους είπαν ότι την αντλούν από το γεγονός ότι γνωρίζουν καλά και πολλά χρόνια τον κατηγορούμενο, ο οποίος έχει ένα ιδιαίτερο χορευτικό περπάτημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πολιτικώς ενάγων, ενώ και ο μισθωτής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο από το περπάτημα, το σουλούπι και το μπουφάν το οποίο φορούσε. Ο τελευταίος, σε ερωτήσεις της υπεράσπισης γιατί αυτό δεν το κατέθεσε κατά την προανάκριση, απάντησε ότι φοβόταν επειδή τον απειλούσαν άγνωστοι και ενώ κατονόμασε στον αξιωματικό της Πυροσβεστικής τον κατηγορούμενο, ζήτησε να μην γραφτεί το όνομά του όταν υπέγραψε την κατάθεσή του. Ομως, ο κατηγορούμενος κλήθηκε για εξηγήσεις μετά την κατάθεση του μισθωτή -κάτι που επεσήμανε σε παρέμβασή της και η πρόεδρος της έδρας.

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ

Νωρίτερα το πρωί η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση μήνυσης από πλευράς υπεράσπισης προς τον πολιτικώς ενάγοντα και τον μισθωτή για όσα είχαν πει στις καταθέσεις τους (σ.σ. χθες κατέθεσαν συμπληρωματικά μετά την προβολή του οπτικού υλικού) στην προηγούμενη συνεδρίαση, επικαλούμενοι μάρτυρες οι οποίοι φοβούνται να καταθέσουν για τον κατηγορούμενο και διατυπώνοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι αυτός έβαλε τη φωτιά. Ο πολιτικώς ενάγων επέμεινε και χθες στη συμπληρωματική του κατάθεση ότι δεν θα κατονομάσει τον άνθρωπο αυτό, ο οποίος (όπως έχει καταθέσει ο πολιτικώς ενάγων στο δικαστήριο) είδε τον κατηγορούμενο να παρκάρει το αυτοκίνητό του στη γειτονιά της Υδρας και Περικλέους όπου βρισκόταν το "Please don't tell" και να συναντά έναν άλλον, πριν ξεκινήσει η φωτιά. Την άρνησή του δικαιολόγησε λέγοντας ότι αν τον κατονομάσει θα τον εκθέσει χωρίς λόγο γιατί και να τον φέρει στο δικαστήριο, δεν θα πει τίποτα.

Ν.Κ.