Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012 10:12

Αναβολή για τη Δευτέρα πήραν οι 26 μικροπωλητές που συνελήφθησαν στη λαϊκή

Γράφτηκε από την

Αναβολή για τη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους ζήτησαν και πήραν χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο οι 26 μικροπωλητές, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές στη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι η χωρίς παραστατικά ειδών παρεμπορίου (ειδών ένδυσης και υπόδησης, καλλυντικών, αξεσουάρ κ.λπ.), φορολογικές παραβάσεις και αδικήματα, αγορανομικές παραβάσεις, παραβάσεις της νομοθεσίας περί σημάτων, καθώς και του αδικήματος της πλαστογραφίας.

Οι 26 κατηγορούμενοι (25 Έλληνες και 1 από το Μπαγκλαντές ο οποίος κατηγορείται και για παράνομη είσοδο στη χώρα), μετά την αναβολή της δίκης τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του δικαστηρίου. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνολικά σχηματίσθηκαν 23 δικογραφίες, εκ των οποίων για τις 19 θα ακολουθηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου.

Επίσης, ερευνώνται 4 ακόμη περιπτώσεις για παράβαση της περί σημάτων νομοθεσίας και του αδικήματος της πλαστογραφίας σε βάρος αντίστοιχων ατόμων.