Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012 10:00

3 χρόνια φυλακή για χρέη 6 εκ. ευρώ

Γράφτηκε από την

 

Σε 3 χρόνια φυλάκιση, εξαγοράσιμη προς 3 ευρώ την ημέρα, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 56χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, ο οποίος συνελήφθη για χρέη που ανέρχονται σε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αναστολή της ποινής του, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να του επιβληθεί εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης - ενώ δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων που ζήτησε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Βασίλης Αμανατίδης.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος αφορούσε χρέη εξαγωγικής εταιρείας εμπορίας και τυποποίησης ελαιόλαδου, η οποία, όπως είπε ο συνήγορός του Βασίλης Αμανατίδης, έπεσε έξω μετά το κραχ στις τιμές του λαδιού το 1992, και το 1998 έκλεισε. Τα ποσά των οφειλών, σύμφωνα με τον συνήγορο, δεν είναι υπαρκτά, αλλά όλα είναι από εξωλογιστικούς προσδιορισμούς, αφού όταν έγινε ο έλεγχος δεν υπήρχαν βιβλία της εταιρείας. Είπε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος την περίοδο που προσδιορίζονται τα χρέη αυτά δεν είχε καμία ουσιαστική πράξη διαχείρισης, διοίκησης ή εκπροσώπησης της εταιρείας καθώς με ειδικό πληρεξούσιο είχε μεταβιβάσει όλες τις αρμοδιότητες στον πατέρα του. Μάλιστα ο κ. Αμανατίδης είπε ότι ο εντολέας του έμενε εκείνο το διάστημα στις ΗΠΑ και υπενθύμισε ότι ήδη ο πατέρας του καταδικάστηκε για τα ίδια χρέη τον περασμένο Φεβρουάριο. Είπε, επίσης, ότι ήδη έχουν βγει στον πλειστηριασμό τα ακίνητα της εταιρείας από τα οποία το Δημόσιο εισέπραξε 70 εκατομμύρια δραχμές - ενώ ο κατηγορούμενος δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία.  

 

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ

Για την επόμενη Παρασκευή 12 του μήνα αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του 51χρονου υδραυλικού, που συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους περίπου 66.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο προκειμένου να προσκομίσει την απόφαση ρύθμισης των οφειλών του. Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό καθώς ο 51χρονος έχει καταθέσει ήδη στη ΔΟΥ Καλαμάτας αίτηση για ρύθμιση του χρέους του.