Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 09:47

Καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για βιασμό 19χρονης

Γράφτηκε από την

Με την κατάθεση της φίλης της παθούσας ξεκίνησε χθες η δεύτερη μέρα της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας για τον καταγγελθέντα βιασμό μιας 19χρονης Βουλγάρας από έναν 36χρονο Φιλιατρινό, φέτος στις 7 Φεβρουαρίου, σε έναν ερημικό δρόμο έξω από τα Φιλιατρά. Ο 36χρονος κατηγορείται ότι πήρε με το αυτοκίνητό του την κοπέλα, με την προτροπή του αφεντικού της, από το καφενείο στο οποίο δούλευε στα Φιλιατρά για να την πάει σπίτι της στο Μάραθο. Στο δρόμο -σύμφωνα με την κατηγορία- αφού την απείλησε για τη ζωή της και τη χτύπησε, την πήγε σε μια ερημιά και τη βίασε.

Χθες στη δίκη κατέθεσε και φίλος του αδερφού του κατηγορούμενου και θαμώνας στο μαγαζί που δούλευε η κοπέλα, ο οποίος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν ήταν καφενείο αλλά μπαρ στο οποίο οι σερβιτόρες έκαναν παρέα με άντρες στα τραπέζια για να τις κερνάνε ποτά, να κερδίζει το μαγαζί και να βγάζουν και αυτές ποσοστά. Η χθεσινή διαδικασία διεκόπη με την κατάθεση ως μαρτύρων υπεράσπισης των δύο αδερφών του κατηγορουμένου, οι οποίοι είπαν ότι ο αδερφός τους είναι οικογενειάρχης και δεν έχει δώσει δικαιώματα στην κοινωνία. Ο ένας αδερφός μάλιστα σε ερωτήσεις που του έγιναν από τον εισαγγελέα Δημήτρη Σταύρου για να εξηγήσει γιατί η κοπέλα κατήγγειλε βιασμό -αφού κατέθεσε ότι ο αδερφός του πήγε με την κοπέλα γιατί το ήθελε και αυτή να κάνουν έρωτα-, δεν γνώριζε να απαντήσει, ξεκαθάρισε όμως ότι ούτε χρήματα ζήτησε η κοπέλα μετά την καταγγελία του βιασμού, ούτε προσπάθησε μέσω του αφεντικού της να έρθει σε συμβιβασμό με τον αδερφό του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη 30 του μήνα με την απολογία του κατηγορούμενου και τις αγορεύσεις του εισαγγελέα και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Σοφίας Εξουζίδου και υπεράσπισης Παναγιώτη Μωράγιωργα.

 

“ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ”

Ο φίλος του αδερφού του κατηγορούμενου υποστήριξε πως εκείνο το βράδυ είχε περάσει από το μαγαζί για να πιει ένα ποτό και να δει τον ιδιοκτήτη, όπως συνήθιζε να κάνει τακτικά. Οπως είπε, μεγάλωσε μέσα στα μαγαζιά του αφεντικού της κοπέλας κι ακόμα και όταν άνοιξε τη δική του ταβέρνα δεν σταμάτησε να έχει επαφές με το πρώην αφεντικό του. Σημειώνεται ωστόσο ότι η κοπέλα παρενέβη μέσω της συνηγόρου της και είπε στο δικαστήριο πως ο μάρτυρας δεν είχε πάει εκείνο το βράδυ στο μαγαζί. Ο μάρτυρας κατέθεσε χθες με αίτημα της υπεράσπισης. Στην κατάθεσή του χθες στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως η κοπέλα καθόταν με πελάτες στα τραπέζια και τους άφηνε να την χαϊδεύουν για να την κερνάνε ποτά. Ετσι κι εκείνο το βράδυ είπε ότι δεν του φάνηκε παράξενο όταν την είδε να σκύβει σε κάποια στιγμή, περαστική με το δίσκο με τα ποτήρια, και να δίνει ένα φιλί στο μάγουλο του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με τον μάρτυρα η κοπέλα ήταν διαχυτική μαζί του και έδειχνε να γνωρίζονται καλά με τον κατηγορούμενο. “Είδα ζεστή σχέση και να ακουμπιούνται όμορφα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Για την ίδια την κοπέλα είπε πως ήταν ευχάριστη με τους πελάτες, πάντα χαμογελαστή και “έκανε καλά τη δουλειά της με όλους”.

Το μαγαζί ο μάρτυρας το περιέγραψε ως μέρος που μάζευε “κόσμο σαβούρα”, μαγαζί της αρπαχτής όπως είπε, στο οποίο σύχναζαν συνταξιούχοι και κερνούσαν ποτά τις σερβιτόρες για να αποσπούν ερωτικά χάδια. Μια από τις σερβιτόρες που έκαναν παρέα με πελάτες, υποστήριξε ότι ήταν και η κοπέλα, την οποία ανέφερε ότι έβλεπε να κάθεται με γέρους και να τους αφήνει να την χαϊδεύουν ή να τους χαϊδεύει αυτή. Το αφεντικό της κοπέλας το παρουσίασε ως ξεπεσμένο νονό της νύχτας και μέθυσο ο οποίος δεν δίσταζε να “πουλάει” ακόμη και τη Ρουμάνα συμβία του και μητέρα του ενός εκ των πολλών παιδιών του που είχε με διάφορες γυναίκες ανά τον κόσμο, όπως γλαφυρά ανέφερε ο μάρτυρας. Είπε ακόμη ότι με μαγαζιά της νύχτας ασχολιόταν από το 1985 και κάθε φορά που κάποιο από αυτά έπεφτε έξω, έφευγε για τον Καναδά προκειμένου να δουλέψει και να συγκεντρώσει χρήματα για να γυρίσει στα Φιλιατρά και να ανοίξει ένα άλλο καμπαρέ, στριπτιτζάδικο ή μπαρ. Ανέφερε μάλιστα ότι σε ένα ανάλογο με αυτό που δούλευε η κοπέλα μαγαζί, μια από τις σερβιτόρες είχε καταγγείλει πελάτη για βιασμό και έγινε δικαστήριο πριν από 10 χρόνια στο Γύθειο, αλλά υπήρξε συμβιβασμός και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

 

“ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ”

Νωρίτερα είχε καταθέσει η φίλη της κοπέλας με την οποία δούλευαν μαζί στο μπιλιαρδάδικο του αφεντικού της. Στην κατάθεσή της υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος κοίταζε περίεργα τις σερβιτόρες όταν πήγαινε στο μαγαζί. “Επαιζε το μάτι του”, είπε. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ένα βράδυ που περίμενε την κοπέλα να τελειώσει με το πλύσιμο των ποτηριών για να την πάει σπίτι της, άκουσε τον κατηγορούμενο να λέει στο αφεντικό “θα την σκίσω καμιά μέρα”, εννοώντας την κοπέλα. Αλλά τότε όπως είπε δεν έδωσε συνέχεια γιατί δεν περίμενε ότι θα έφτανε ποτέ ο κατηγορούμενος να βιάσει τη φίλη της. Στην επισήμανση του εισαγγελέα Δημήτρη Σταύρου ότι η κοπέλα στην κατάθεσή της έχει πει ότι η μάρτυρας της εκμυστηρεύτηκε ότι ο κατηγορούμενος μιλώντας με το αφεντικό της είχε πει “αυτή κάποια μέρα θα καεί”, επέμεινε πως ισχύει αυτό που είπε χθες στο δικαστήριο. 

Χθες η διαδικασία έκλεισε με την ανάγνωση της κατάθεσης του αφεντικού της κοπέλας, ο οποίος έχει φύγει για τον Καναδά. Στην κατάθεση ανέφερε ότι επειδή εκείνο το βράδυ δεν είχε μέσο για να γυρίσει στο σπίτι της, της πρότεινε να κοιμηθεί στο δικό του αλλά αυτή του είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να την πάει στο Μάραθο ο κατηγορούμενος. Επίσης ανέφερε ότι η κοπέλα τού τηλεφώνησε περίπου δύο με τρεις ώρες μετά, για να του πει ότι την βίασε ο κατηγορούμενος, ενώ είχε καταθέσει ότι η κοπέλα φίλησε, όσο ήταν ακόμη στο μαγαζί, τον κατηγορούμενο στο μάγουλο, μετά από προτροπή του ίδιου του κατηγορουμένου για να πειράξει ένα γέρο θαμώνα που ήταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί.