Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 00:03

Εξώδικο Μαργέλη για το Τσακώνα - Παραδείσια

Γράφτηκε από την
Εξώδικο Μαργέλη για το Τσακώνα - Παραδείσια

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία για την καθυστέρηση παράδοσης του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, προτρέποντας παράλληλα όλους τους Μεσσήνιους να ανοίξουν τα εμπόδια και να αρχίσουν να κυκλοφορούν στο τμήμα αυτό. Συγκεκριμένα ο Κ. Μαργέλης με εξώδικο προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την κατασκευάστρια κοινοπραξία «Alpine Bau – ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» τονίζει μεταξύ άλλων πως «εάν ο δρόμος δεν παραδοθεί άμεσα, το αργότερο εντός πέντε ημερών, θα πρέπει, όλοι οι Μεσσήνιοι, με μπροστάρηδες τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Καλαμάτας, να επιδιώξουμε με έργα, έστω την προσωρινή παράδοση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, ανοίγοντας τα εμπόδια και αρχίζοντας να κυκλοφορούμε στο τμήμα αυτό».
Αναλυτικά η εξώδικη διαμαρτυρία του Κώστα Μαργέλη έχει ως εξής:
«Δυστυχώς με μεγάλη μου έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι η παράδοση στην κυκλοφορία της παράκαμψης του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια – Τσακώνα, η κατασκευή της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί, μετατίθεται για το μέλλον (έχουν συμβεί και άλλες τέτοιες χρονικές μεταθέσεις), αφού το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε κατά πλειοψηφία τη συμπληρωματική σύμβαση, η οποία αφορά την παράκαμψη της γέφυρας για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Το έργο αυτό είναι το σύγχρονο «γεφύρι της Αρτας».
Οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανεχθούν πλέον τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό και την απομόνωσή τους.
Οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας δεν αντέχουν άλλο την ταλαιπωρία.
Οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας δεν αντέχουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της κυκλοφορίας τους στον παλαιό δρόμο. Είναι μη ανεκτό από όλους μας και ενώ ουσιαστικά το έργο της παράκαμψης έχει ολοκληρωθεί, να μην παραδίδεται αυτή άμεσα σε κυκλοφορία, με συνέπεια να γίνονται ατυχήματα που κοστίζουν ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές.
Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της. Πρέπει ενώπιον της ανάγκης αμέσου παραδόσεως του εν λόγω δρόμου, που είναι θέμα υψίστου δημοσίου συμφέροντος, αφού αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο στην περιοχή μας και καθημερινώς σχεδόν, η χρήση του παλαιού δρόμου, είναι αιτία προκλήσεως ατυχημάτων, να ξεπεράσει τα όποια «τυπικά  εμπόδια», να αντιληφθεί την ουσία και τη χρησιμότητα του έργου και να εγκρίνει τη συμπληρωματική σύμβαση για την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης.
Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να συμβάλλει στην καθυστέρηση των έργων που συνδέονται με την ανάπτυξη. Αλλωστε δυστυχώς, η Δικαιοσύνη μέχρι σήμερα «δε μίλησε» εξ όσων γνωρίζω και ουδείς έχει τιμωρηθεί για το ουσιαστικό όνειδος της κατολισθήσεως του παλαιού δρόμου. Είναι βέβαιο, ότι η τυχόν τιμωρία των όποιων υπευθύνων για την εν λόγω κατολίσθηση του παλαιού δρόμου, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά και προληπτικά στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Εκτός αν κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος για την εν λόγω κατολίσθηση του παλαιού δρόμου…
Η κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Πρέπει να παραδώσει άμεσα το έργο και να διασκεδάσει το φόβο της πως αν προβεί σε άμεση παράδοση του έργου, δε θα πληρωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Πρέπει να σκεφτεί και να υπολογίσει σοβαρά τις ευθύνες της για την ταλαιπωρία και τα ατυχήματα που συμβαίνουν από τη χρήση του παλαιού δρόμου. Πρέπει να προβεί σε άμεση παράδοση του έργου και φυσικά να συνεχίσει μετά τις όποιες οικονομικές διεκδικήσεις της κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό που συμβαίνει με το έργο αυτό δεν έχει προηγούμενο.
Πρέπει όλοι  να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Εάν ο δρόμος δεν παραδοθεί άμεσα, το αργότερο εντός πέντε (5) ημερών, θα πρέπει, όλοι οι Μεσσήνιοι, με μπροστάρηδες τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Καλαμάτας, να επιδιώξουμε με έργα, έστω την προσωρινή παράδοση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, ανοίγοντας τα εμπόδια και αρχίζοντας να κυκλοφορούμε στο τμήμα αυτό.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στους καθών απευθύνεται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες».


NEWSLETTER