Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 07:32

Δίκη διοικητικής αποβολής για τον περιφερειακό

Γράφτηκε από τον
Δίκη διοικητικής αποβολής για τον περιφερειακό

Υποθέσεις διοικητικής αποβολής ιδιοκτητών από υπό απαλλοτρίωση ακίνητα στην περιοχή Νέδοντα - Αγιάννας, για τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, εκδικάστηκαν προχθές στο δικαστήριο. Στην επίμαχη περιοχή προβλέπεται να κατασκευαστούν "κατ-εντ-κάβερ".

Συγκεκριμένα εκδικάστηκε μία υπόθεση ερήμην του ιδιοκτήτη, ενώ σε δύο άλλες οι ιδιοκτήτες δήλωσαν πως θα παραχωρήσουν τις εκτάσεις τους. Μία άλλη υπόθεση, αυτή του δικηγόρου Βασίλη Δημαρέση, πήρε αναβολή για τις 12 Μαρτίου, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή εκκρεμεί μία ακόμα δίκη για διοικητική αποβολή ενός ιδιοκτήτη. Συνολικά για το έργο του περιφερειακού πάντως, υπάρχουν σε εκκρεμότητα 46 υποθέσεις διοικητικών αποβολών.

Στην προχθεσινή διαδικασία ο ιδιοκτήτης υπό απαλλοτρίωση ακινήτου Β. Δημαρέσης υποστήριξε ότι δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση και πως υπάρχει συμπληρωματική απαλλοτρίωση, για την οποία έχει υποβληθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ανέφερε, επίσης, ότι με τις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί κινδυνεύουν να υποστούν ζημιές ένα σπίτι, κτήματα και ο δρόμος από και προς τη μονή Βελανιδιάς. Τέλος, παρατήρησε πως γίνεται παρακράτηση στα ποσά της απαλλοτρίωσης (στα 2/3 του ποσού), λόγω τεκμηρίου ωφελείας (αυταποζημίωσης) χωρίς να την έχει καθορίσει κανένα δικαστήριο.

Για το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών η διαδικασία της διοικητικής αποβολής στη συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία και το μέλλον του έργου του περιφερειακού.

Γ.Σ.


NEWSLETTER