Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 06:45

10 χρόνια για κλοπή κοσμημάτων από σπίτι

Γράφτηκε από την
10 χρόνια για κλοπή κοσμημάτων από σπίτι

Σε κάθειρξη 10 χρόνων καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας νεαρός τσιγγάνος, που μπήκε σε σπίτι πέρυσι τον Ιανουάριο και έκλεψε κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ. Νωρίτερα ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού και ο γαμπρός του απηύθυναν παράκληση προς το δικαστήριο να τους πει πώς θα προστατευτούν από τους διαρρήκτες. Το ίδιο σπίτι, όπως είπε ο ιδιοκτήτης του, το έχουν κλέψει 6 φορές! 

Εκείνη την ημέρα που ο τσιγγάνος μπήκε στο σπίτι του, ο ίδιος ήταν με τη γυναίκα του στον κήπο και έκοβαν ξύλα. Οτι τον κλέβουν τον ειδοποίησε γείτονας που είδε να μπαίνει κάποιος στο σπίτι και ένας άλλος να φυλάει απ' έξω τσίλιες. Αλλωστε, όπως είπε ο γαμπρός του ιδιοκτήτη στην κατάθεσή του, από την περιγραφή του αυτοκινήτου τους που συγκράτησαν οι γείτονες, έφτασαν στον κατηγορούμενο. Μάλιστα ο ίδιος απευθύνθηκε στον αρχηγό των τσιγγάνων, ο οποίος τον είχε πάει στην παράγκα του κατηγορούμενου και μίλησε με τη γυναίκα του. Ομως παρά τις προσπάθειες για να επιστραφούν τα κοσμήματα, ο τσιγγάνος τα είχε ήδη σπρώξει σε κλεπταποδόχο στην Αθήνα. Επίσης εκτός της περιγραφής του αυτοκινήτου και τις μαρτυρίες γειτόνων, η Αστυνομία βρήκε στην συρταριέρα από όπου κλάπηκαν τα κοσμήματα το δαχτυλικό αποτύπωμα του κατηγορούμενου. 

Χθες στην απολογία του ο νεαρός τσιγγάνος παραδέχτηκε ότι τα έκλεψε, αλλά δεν ισχυρίστηκε πως τα πούλησε και τώρα δεν έχει τα χρήματα για να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη. Ο κατηγορούμενος ήδη εκτίει ποινές για παρόμοιες πράξεις.

 


NEWSLETTER