Σάββατο, 02 Μαρτίου 2013 10:07

Μαργέλης για εντολή ποινικών διώξεων σε οφειλέτες Δημοσίου: "Η μισή Ελλάδα πάει για τη… φυλακή"

Γράφτηκε από την

 

"Η μισή Ελλάδα θα πρέπει να μπει στη φυλακή εάν τελικά εφαρμοστεί η εγκύκλιος για την άσκηση ποινικών διώξεων για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ!": Αυτό είπε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, επικρίνοντας την εντολή που δόθηκε στους εφόρους να προχωρήσουν άμεσα στην άσκηση ποινικών διώξεων σε κάθε φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

 

Τη σχετική εντολή έδωσε -όπως είναι γνωστό-  ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης, σε εφαρμογή σχετικού νόμου που ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2011. Η ποινική δίωξη θα ασκείται εφόσον έχει περάσει διάστημα 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας εξόφλησης, με τη δικαιολογία της παραγραφής των οφειλών σε ορίζοντα πενταετίας.

Ο Κ. Μαργέλης σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή τόνισε πως «η διαρκής αύξηση της φορολογίας τα τελευταία χρόνια, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η έλλειψη μέχρι σήμερα κάθε αναπτυξιακού μέτρου έχουν βυθίσει στα χρέη τους συμπολίτες μας. Ακόμα και αυτοί που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ως καλοπληρωτές του Δημοσίου, τώρα αδυνατούν να πληρώσουν».

Και τόνισε πως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι «στην ήδη τρομοκρατημένη κοινωνία, δεν μπορεί συνέχεια να δείχνεις απειλητικά το δάχτυλο, εντείνοντας έτσι το κλίμα απογοήτευσης, που αποτρέπει τους συμπολίτες μας να κάνουν μία επιχείρηση μικρή ή μεγάλη, αφού όλη την ημέρα ακούν στα μέσα ενημέρωσης για φυλακές και κατασχέσεις».