Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 08:11

Κάθειρξη 14 ετών σε Πακιστανό για βιασμό

Γράφτηκε από την
Κάθειρξη 14 ετών σε Πακιστανό για βιασμό


Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας Πακιστανός, για το βιασμό νεαρής Καλαματιανής τον Απρίλιο του 2007 στη Δυτική Παραλία, όπου η νεαρή γυναίκα είχε πάει για μπάνιο. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη 10 ημέρες μετά, κι αφού η νεαρή είχε καταγγείλει το βιασμό της με την προτροπή της μητέρας της. Για αυτή την κατηγορία ο Πακιστανός ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει δύο μικρά παιδιά στο Πακιστάν, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 18 ετών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.


Χθες στη δίκη σε δεύτερο βαθμό ούτε η ίδια η παθούσα, ούτε κάποιος από τους συγγενείς της παρέστη στο δικαστήριο, γι' αυτό και οι καταθέσεις τους διαβάστηκαν. Σύμφωνα λοιπόν με την κατάθεση της μητέρας της στο πρωτόδικο δικαστήριο, η νεαρή γυναίκα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και με τα σημάδια της επίθεσης ακόμη στο πρόσωπό της, με το ζόρι βγήκε από το σπίτι για να πάνε οι δυο τους μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Σταμάτησαν στη Φαρών σε ένα βενζινάδικο και η κοπέλα αναγνώρισε στο πρόσωπο του υπαλλήλου που πήγε να τις εξυπηρετήσει το βιαστή της. Δέκα μέρες νωρίτερα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία πως ένας άγνωστος άντρας την πλησίασε την ώρα που έκανε ηλιοθεραπεία, την άρπαξε από το λαιμό, την απείλησε και την υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα.
Χθες ο κατηγορούμενος εκλιπαρώντας τους δικαστές και τους ενόρκους να μη τον καταδικάσουν, υποστήριξε πως ήταν μεθυσμένος, ενώ έριξε το φταίξιμο στην κοπέλα λέγοντας ότι αυτή πήγε, άπλωσε την πετσέτα της δίπλα του και άρχισε να τον χαϊδεύει. Δεν έπεισε όμως ενόρκους και δικαστές οι οποίοι τον έκριναν ένοχο ομόφωνα για την κατηγορία του βιασμού. Μάλιστα οι τρεις δικαστές είχαν την άποψη πως θα έπρεπε να καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη, αλλά οι τέσσερις ένορκοι αποφάσισαν ότι θα πρέπει να του επιβληθεί κάθειρξη 14 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Εφετών Αργυρώ Χουδετσανάκη πρότεινε την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου, ώστε η ποινή που θα του επιβληθεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλους. Η ίδια πρότεινε να καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξη.

ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Πακιστανός διέμενε στην Καλαμάτα περίπου 10 χρόνια με νόμιμα χαρτιά. Την κοπέλα όπως αποκάλυψε στην απολογία του, σε μια στιγμή ειλικρίνειας, την είχε δει ξανά στο βενζινάδικο που δούλευε και του άρεσε. Οπως η ίδια περιέγραψε στην κατάθεσή της στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, εκείνο το απόγευμα στις 4 είχε πάει για μπάνιο στη Δυτική Παραλία, στις εκβολές του Νέδοντα. Κάποια στιγμή κι ενώ έκανε ηλιοθεραπεία ένιωσε μια σκιά να την σκεπάζει, γύρισε και είδε τον Πακιστανό. Εκείνος -σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή της στο πρωτόδικο δικαστήριο - προσπάθησε να της πιάσει κουβέντα, τη ρώτησε αν μπορεί να του μάθει μπάνιο και όταν αυτή σηκώθηκε ενοχλημένη για να φύγει, προσπάθησε να της φορέσει την παντόφλα της. Ομως η νεαρή γυναίκα δεν πρόλαβε να φύγει, γιατί την τράβηξε και την έσπρωξε πάνω στα βράχια και σφίγγοντάς την από το λαιμό την απείλησε ότι έχει όπλο στο σακίδιό του και θα την σκοτώσει, υποχρεώνοντάς την σε στοματικό έρωτα. Η νεαρή γυναίκα τρομοκρατήθηκε, έβαλε τις φωνές και αντιστάθηκε όσο μπορούσε. Κατάφερε να ξεφύγει όταν ένα ζευγάρι ξένων τουριστών πήγε στην παραλία, οπότε η κοπέλα γυμνή όπως ήταν έριξε πάνω της μια πετσέτα και έτρεξε για βοήθεια στα κοντινά σπίτια. Ομως παρά τα παρακάλια και τις φωνές της, οι μόνοι που άνοιξαν την πόρτα τους ήταν μια οικογένεια γνωστών της.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, με την παρακίνηση της μητέρας της γιατί η ίδια βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και αρνείτο από ντροπή να το καταγγείλει. Οπως κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός, ο Πακιστανός όταν τον συνέλαβαν αρνήθηκε ότι είναι ο βιαστής, αλλά όταν είδε την κοπέλα στο τμήμα και τον αναγνώρισε άρχισε να περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς την βίασε. Μάλιστα όπως είπε στο δικαστήριο ο αστυνομικός όταν η νεαρή γυναίκα τον αναγνώρισε μπροστά στους αστυνομικούς σηκώθηκε και είπε πως την αγαπά και θέλει να την παντρευτεί!

Ν.Κ.


NEWSLETTER