Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 09:51

5 χρόνια σε χρήστη για 1.300 δόσεις ηρωίνης

Γράφτηκε από την

Σε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων, αλλά και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ - όπως και πρωτόδικα- καταδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας έναν ηρωινομανή που έκρυβε 1.300 ενέσιμες δόσεις ηρωίνης μέσα σε συσκευασία πορτοκαλάδας, στον κήπο του σπιτιού του στο Αλμυρό Μεσσηνίας. Η σύντροφός του, κι αυτή εξαρτημένη από την ηρωίνη, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή - ενώ  πρωτόδικα της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών. 

 

Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, είχαν... ανοιχτές παρτίδες με τη Δίωξη Ναρκωτικών. Η σύλληψή τους έγινε στις 19 Μαρτίου 2010, όταν η Αστυνομία εκμεταλλεύτηκε σχετικές πληροφορίες, έψαξε στο σπίτι τους και βρήκε 50 χάπια και 130,2 γραμ. ηρωίνη σε έναν θάμνο στον κήπο. Οπως ανέφερε στο δικαστήριο ο αστυνομικός, η ποσότητα αυτή ήταν επιμερισμένη σε δόσεις από 0,7 έως 1,2 γραμ., μέσα σε ένα κομμένο κουτί από χυμό, τυλιγμένο με κουβέρτα. Πρόσθεσε ακόμη στην κατάθεσή του ότι βρέθηκαν και κομμένες ζελατίνες για τη συσκευασία της ηρωίνης. Η μεγάλη ποσότητα, χωρισμένη σε μικρότερες -όπως κατέθεσε ο αστυνομικός- τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι έκανε εμπορία. 
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες των αστυνομικών για εμπορία. Υποστήριξε ότι για δύο ναρκομανείς εθισμένους στην ηρωίνη, η μεγάλη ποσότητα μαρτυρά την ανασφάλεια και την ανάγκη τους να έχουν εξασφαλισμένη τη δόση τους. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι αγόρασαν την ηρωίνη προς 670 ευρώ από έναν τσιγγάνο στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Το ίδιο ισχυρίστηκε στην απολογία της και η κατηγορούμενη σύντροφός του, η οποία υποστήριξε ότι κέρδισαν τα χρήματα αυτά στο τυχερό παιχνίδι "Κίνο". 
Ν.Κ.