Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 10:46

Συζήτηση αγωγής στο Μονομελές σχετικά με το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές στη Στούπα

Γράφτηκε από την
Συζήτηση αγωγής στο Μονομελές σχετικά με το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές στη Στούπα

Συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η αγωγή της λακωνικής εταιρείας "Παναγιωτόπουλος" με καταστήματα τροφίμων, σε βάρος του ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ στη Στούπα και προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Δυτικής Μάνης, Σωτήρη Σαραντέα. Η λακωνική εταιρεία διεκδικεί αποζημίωση 100.000 ευρώ γιατί, σύμφωνα με την προσφυγή της, το σούπερ μάρκετ Σαραντέα απέκτησε οικονομικό προβάδισμα και καλυτέρεψε τη θέση του στην ανταγωνιστική μεταξύ τους σχέση, ανοίγοντας και τις Κυριακές. 

 

Τόσο στο δικαστήριο -η απόφαση του οποίου αναμένεται- όσο και σε δηλώσεις του στη συνέχεια, ο κ. Σαραντέας τόνισε πως η Στούπα είναι μια τουριστική περιοχή και πως μετά τη συμπληρωματική απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Ιανουάριο τα καταστήματα μπορούν να ανοίγουν τις Κυριακές. Υπενθύμισε ότι η πρώτη απόφαση ελήφθη από την Περιφέρεια τον Ιούνιο του 2011, ακριβώς επειδή αναγνωρίστηκε η ιδιαιτερότητα της περιοχής. Αλλωστε, όπως σημείωσε ο κ. Σαραντέας, εθιμικά οι επιχειρήσεις στην περιοχή της Δυτικής Μάνης μένουν ανοιχτές καθημερινά και τις Κυριακές, τα τελευταία 50 χρόνια. Η δε λειτουργία τους 7 ημέρες την εβδομάδα κατέστη αναγκαία από το 1989 και μετά, με την ανάπτυξη του τουρισμού και την άφιξη γκρουπ με πτήσεις τσάρτερ τα Σαββατοκύριακα. 

Ο Σωτ. Σαραντέας ανέφερε ακόμη σε δηλώσεις του ότι η λειτουργία τις Κυριακές καθίσταται αναγκαία μετά και την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Αθήνα - Καλαμάτα. Και εξήγησε ότι ο επισκέπτης του Σαββατοκύριακου ή του τριήμερου, αν βρει την εξυπηρέτηση και τις υπηρεσίες που ψάχνει, θα επιστρέψει για μεγαλύτερες διακοπές: «Αν υποστηρίξουμε τον χειμερινό τουρισμό, σε λίγα χρόνια θα καταστεί κερδοφόρος», πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Δυτικής Μάνης ανέφερε επίσης ότι η αντίδικός του άνοιξε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Στούπας το 2003, επιδεικνύοντας «επικυριαρχικό χαρακτήρα» με σκοπό -όπως είπε ο κ. Σαραντέας- «να νέμεται αποκλειστικά το εμπόριο της περιοχής». Κατέθεσε μάλιστα στο δικαστήριο ότι η λακωνική εταιρεία από το 2003 που άνοιξε σούπερ μάρκετ στην περιοχή, στην αρχή με ανώνυμες καταγγελίες στην Αστυνομία και στη συνέχεια με επώνυμες, υπέβαλε τελικά κάπου 200 μηνύσεις σε επαγγελματίες οι οποίοι ανοίγουν τις Κυριακές. Ο κ. Σαραντέας υποστήριξε πάντως ότι στα δικαστήρια και τα αυτόφωρα που έγιναν, αθωώθηκαν όλοι οι επαγγελματίες.


NEWSLETTER