Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 08:13

Κανένας δεν γνωρίζει ποιος έσφαξε τον Κέρι στη δίκη για το διπλό φονικό

Γράφτηκε από την
Κανένας δεν γνωρίζει ποιος έσφαξε τον Κέρι στη δίκη για το διπλό φονικό

 

“Πες την αλήθεια! Το είχες το μαχαίρι. Παραδέξου το!”: Αυτό γύρισε και είπε προς το συγκατηγορούμενό του Αλβανό Χ.Τ. για τη διπλή δολοφονία του Φιλίπ Μεσάι και του 3χρονου γιου του Κέρι ο κατηγορούμενος Β.Δ. Ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κώστας Παναγόπουλος σήκωσε και τους δύο για να απολογηθούν κατ' αντιπαράσταση. Μπροστά στα μάτια τους κρατούσε τη φωτογραφία του σφαγμένου παιδιού και ρωτούσε επίμονα να του πουν ποιος από τους δύο το σκότωσε.

 

“Εγώ δεν το έχω πειράξει. Τι προηγούμενα είχα με το Φιλίπ για να κάνω τέτοια ζημιά στο παιδάκι!”, επέμεινε ο Β.Δ. Νωρίτερα ο Χ.Τ. στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε προηγούμενα με το Φιλίπ. Ο Αλβανός, ο οποίος έχει παραδεχτεί από την πρώτη ημέρα της δίκης ότι σκότωσε το συμπατριώτη του Φιλίπ Μεσάι, ισχυρίστηκε ότι το 2008 σε ένα ταξίδι του στην Καλαμάτα για να φέρει ναρκωτικά στο Φιλίπ, ο μακαρίτης τον παρέσυρε σε ένα ραντεβού με τον Σωτ. Ψυχόπαιδα και τον σκότωσε μπροστά στα μάτια του. Αργότερα, ισχυρίστηκε στην απολογία του ο Αλβανός, ότι ο Φιλίπ τον εκβίασε πως θα πει στον κατηγορούμενο Β.Β. πως αυτός εκτέλεσε τον Ψυχόπαιδα (φίλο και δεξί χέρι του Β.Β. σύμφωνα με το Χ.Τ.), αν δεν συνεχίσει να του μεταφέρει τα ναρκωτικά από την Αθήνα στην Καλαμάτα. 

Νωρίτερα ο Β.Β. κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στη διπλή ανθρωποκτονία ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι οι Χ.Τ., Β.Δ., και ο ξάδερφός του Δ.Σ. έφυγαν το απόγευμα της δολοφονίας από το αγρόκτημά του, κι όταν ο Φιλίπ Μεσάι είδε την άρρωστη προβατίνα έφυγε και αυτός. Μετά από 20 – 25 λεπτά ισχυρίστηκε ότι είδε φώτα και να βγαίνουν από ένα αυτοκίνητο οι Χ.Τ., Β.Δ., και Δ.Σ. Ο ένας (δεν θυμόταν ποιος) είπε ήταν βρεγμένος και κρατούσαν καραμπίνα, χωρίς να διευκρινίσει ποιος από τους τρεις. Οταν του είπαν πως ο Αλβανός Χ.Τ. σκότωσε το Φιλίπ γιατί είχε εκτελέσει το Σ. Ψυχόπαιδα, εξοργίστηκε και αυτοί “έφυγαν φοβισμένοι σαν λαγοί”.  

Η δίκη θα συνεχιστεί την άλλη Πέμπτη με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων. Χθες απολογήθηκε και ο Γ.Π., ο οποίος αρνήθηκε ότι εκβίασε ή απείλησε ποτέ κανέναν. 

 

ΑΛΒΑΝΟΣ: “ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο Β.Β.”

Ο Αλβανός κατηγορούμενος Χ.Τ. ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας: “Καταρχήν, καμία ανάμειξη δεν είχε ο Β.Β., δεν έδωσε καμία εντολή όπως γράφουν στα χαρτιά”. Κι αφού αναφέρθηκε στα προηγούμενα που είχε με το Φιλίπ Μεσάι, δικαιολόγησε την παρουσία του στο σπίτι του Β.Β. και την κάθοδό του από την Αθήνα λέγοντας ότι φοβόταν ότι θα μεταφέρονταν από τον Φιλίπ κουβέντες στο Β.Β. κι ήθελε να ανακαλύψει αν γνωρίζει και τι για τη δολοφονία του Σ. Ψυχόπαιδα. 

Περιγράφοντας στο πώς έφτασε να σκοτώσει το Φιλίπ, είπε ότι μπήκε στο αυτοκίνητό του μαζί με το Β.Δ. για να πάνε στο σπίτι του Φιλίπ. Οδηγός είπε ήταν ο Φιλίπ Μεσάι και δίπλα του στο μπροστινό κάθισμα καθόταν ο Κέρι. Πίσω από τον Κέρι κάθισε ο Χ.Τ. και ο Β.Δ. πίσω από τον οδηγό. Η καραμπίνα ισχυρίστηκε ότι ήταν του δολοφονημένου και θα πήγαιναν σπίτι του να την κόψουν για να κάνουν μαζί μια ληστεία. Λόγο στο λόγο για την δολοφονία του Ψυχόπαιδα, ο Αλβανός ισχυρίστηκε ότι άναψαν τα αίματα και ο Φιλίπ έκανε κίνηση να αρπάξει ένα πιστόλι. “Απείλησε να με σκοτώσει και μου βγάζει πιστόλι, εκεί πρόλαβα και τον πυροβόλησα με την καραμπίνα δύο – τρεις φορές στο κεφάλι. Από κει και πέρα δεν θυμάμαι τίποτα. Τα έχασα”, ισχυρίστηκε ο Χ.Τ. Στις επίμονες ερωτήσεις του προέδρου Κ. Παναγόπουλου για το ποιος έσφαξε το παιδί στο λαιμό, ισχυρίστηκε: “Δεν θυμάμαι τίποτα, ούτε μπορώ να το αρνηθώ, ούτε μπορώ να το παραδεχτώ” και επέμεινε ότι έπαθε σοκ γιατί όπως υποστήριξε “δεν είναι εύκολο πράγμα να σκοτώσεις κάποιον, αλλά πήγε να με σκοτώσει και προστάτεψα τη ζωή μου”. Ο πρόεδρος επέμεινε: “Ποιος έσφαξε το παιδί; Εσύ ή ο Β.Δ.;”. Και ο Χ.Τ. απάντησε: “Δεν μπορώ να σας απαντήσω, δεν είχα μαχαίρι μαζί μου. Δεν λέω ο Β.Δ. Εγώ δεν είχα μαχαίρι”.

 

Β.Δ.: “ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΘΕΟΥ ΓΛΙΤΩΣΑ”

“Να με σκοτώσετε ενώπιον του δικαστηρίου, εγώ δεν έχω πειράξει το παιδί”, ισχυρίστηκε ο Β.Δ., στην απολογία του. Και υποστήριξε πως ο Αλβανός Χ.Τ. ήταν ζωσμένος με ένα μαχαίρι και με αυτό απείλησε τον ίδιο και τον ξαδερφό του Δ.Σ. να τον πάνε στον ποταμό Νέδοντα μετά το φονικό. “Πώς δεν σκότωσε και μας, τόσο αποφασισμένος ήτανε – από θαύμα Θεού γλίτωσα και είμαι σήμερα εδώ”, ισχυρίστηκε στη συνέχεια. Οταν ο πρόεδρος του έδειξε τη φωτογραφία του σκοτωμένου παιδιού, ο Β.Δ. ισχυρίστηκε ότι ο Χ.Τ. είχε μαχαίρι και πως αυτός με τον πυροβολισμό άνοιξε την πόρτα και πήδηξε από το αυτοκίνητο. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι δύο Αλβανοί έλεγαν τα δικά τους μέσα στο αυτοκίνητο στη γλώσσα τους και είδε ξαφνικά το Χ.Τ. να αρπάζει την καραμπίνα που είχε ανάμεσα στα πόδια του και να πυροβολεί το Φιλίπ Μεσάι. Αυτός υποστήριξε ότι πήδηξε πριν το αυτοκίνητο πέσει στο κανάλι και έτρεξε προς το αυτοκίνητο του ξαδέρφου του Δ.Σ. που ακολουθούσε. Μέχρι όμως -ισχυρίστηκε στη συνέχεια- να γυρίσουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν, ο Αλβανός είχε βγει από το κανάλι και στρέφοντας την καραμπίνα προς το μέρος τους, τους ανάγκασε να τον πάρουν μαζί τους. Στη διαδρομή για το Νέδοντα (αρνήθηκε ότι τον πήγαν στο σπίτι του δίδυμου αδελφού του Β.Β., Χ.Β. σε χωριό της Αλαγονίας), σταμάτησαν και πέταξαν την καραμπίνα στα καλάμια, στο δρόμο προς Καλαμάτα. 

Στην κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους με το Χ.Τ., ο Β.Δ. απευθυνόμενος προς τον Αλβανό τού είπε: “Γιατί να φορτωθώ εγώ κάτι που δεν έχω κάνει”. Και ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο Αλβανός δεν το παραδέχεται ότι έσφαξε το παιδί γιατί θα έχει πρόβλημα μέσα στη φυλακή, ενώ ισχυρίστηκε ότι απείλησε αυτόν και τον ξάδερφό του Δ.Σ. ότι θα σκοτώσει και τους δύο, όπως σκότωσε τον πατέρα και το γιο. 

 

Δ.Σ.: “ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ”

Ο Δ.Σ., ο οποίος ακολουθούσε στα 500 μέτρα όπως ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο το αυτοκίνητο του δολοφονημένου Φιλίπ Μεσάι, ισχυρίστηκε ό,τι και ο ξάδερφός του, Β.Δ. (Δηλαδή ότι ο Αλβανός Χ.Τ. τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει, όπως σκότωσε τον πατέρα και το γιο αν δεν τον πάνε στο Νέδοντα για να τον παραλάβει ένας φίλος του από την Αθήνα για να φύγει). Σε ερωτήσεις του συνηγόρου του Β.Δ. κ. Λαπιώτη, αν ήταν βρεγμένος ο Β.Δ., απάντησε πως δεν ήταν, ενώ επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του ξαδέρφου του ότι ο Χ.Τ. είχε στη μέση του ένα μαχαίρι. Οσο για τις συνομιλίες στις οποίες ακούγονται να συναλλάσσονται τόσο αυτός όσο και τα ξαδέρφια του Β.Δ. και Χ.Δ. με χρήστες και να τους προμηθεύουν ναρκωτικά, το αρνήθηκε. Ισχυρίστηκε ότι πούλαγε μαγκιά σε φίλους, επειδή ήξεραν ότι κάνει μεροκάματα στο χτήμα του Β.Β. Το ίδιο υποστήριξαν και τα ξαδέρφια του στις απολογίες τους, Β.Δ. και Χ.Δ., οι οποίοι αρνήθηκαν ότι έσπρωχναν ναρκωτικά στην Καλαμάτα για το Β.Β. 

Τον ισχυρισμό του Αλβανού Χ.Τ. και των ξαδέρφων Β.Δ. και Δ.Σ. ότι πήγαν τον δολοφόνο του Φιλίπ Μεσάι στο Νέδοντα κι όχι στο σπίτι του Χ.Β. σε χωριό της Αλαγονίας, διέψευσε στην απολογία του ο δημόσιος υπάλληλος Ν.Κ. Παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι αυτός είναι ο άνθρωπος, που όπως κατηγορείται στη δίκη, παρέλαβε τον Αλβανό Χ.Τ. από το σπίτι του Χ.Β. για να τον πάει στην Αθήνα. Είπε μάλιστα ότι το έκανε μετά από παράκληση του Γ.Π. Υποστήριξε ωστόσο ότι ο Γ.Π. δεν πρέπει να γνώριζε για τη δολοφονία και είπε ακόμη ότι την μια ημέρα πριν το διπλό φονικό ο Γ.Π. τον έστειλε στο σπίτι του Β.Β. για να παραλάβει ένα πακέτο, μέσα στο οποίο κατάλαβε ότι υπήρχε ένα όπλο. Απέναντι στον Γ.Π. είπε ότι αισθανόταν υποχρέωση γιατί γυμναζόταν χωρίς να πληρώνει στο γυμναστήριο του και έκανε και μεροκάματα στο καφέ που διατηρούσε ο Γ.Π. 

 

Β.Β.: “ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ”

“Πανικοβλήθηκα κι εγώ”, ισχυρίστηκε στην απολογία του ο Β.Β., καθώς περιέγραφε πώς έμαθε ότι ο Χ.Τ. πυροβόλησε και σκότωσε το Φιλίπ. Υποστήριξε ότι τους έδιωξε από το σπίτι του μόλις του αποκάλυψαν τι είχαν κάνει. “Δεν θέλω να το πιστέψω εγώ αυτό το πράγμα. Δεν προστατεύω κανέναν. Θέλω να βγει η αλήθεια”: Αυτή ήταν η απάντησή του προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου όταν τον ρώτησε ποιος σκότωσε το παιδί, κι αν προστατεύει το Β.Δ. “Το παιδί δεν έπρεπε να πειραχτεί με κανένα τρόπο. Είμαι και εγώ πατέρας ενός μικρού παιδιού”, είπε σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Β.Β. Ενώ όταν επέμεινε ο πρόεδρος αν γνωρίζει ποιος έσφαξε τον Κέρι, είπε ότι δεν ήταν εκεί για να το δει, και είπε ακόμη ότι τα εγκλήματα αυτά τιμωρούνται μέσα στη φυλακή λέγοντας επιπρόσθετα πως “εγώ ξέρω από δω και πέρα τι θα κάνω. Εμένα με σέβονται όλοι μέσα στη φυλακή”. Ερωτώμενος σχετικά με τις συνομιλίες, που σύμφωνα με την ερμηνεία των αστυνομικών αρχών αναφέρονται κωδικοποιημένα στην εντολή που φέρεται πως έδωσε για τη δολοφονία του πατέρα και του παιδιού, ισχυρίστηκε ότι η αναφορά του στη γκλίτσα ήταν κυριολεκτική και δεν αφορούσε την καραμπίνα με την οποία δολοφονήθηκε ο Φιλίπ Μεσάι. Ο Β.Β. ισχυρίστηκε ότι ήθελε να του φέρουν τη γκλίτσα για να μαζέψουν τα πρόβατα γιατί θα τα έχανε. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι είχε ψοφήσει ένα προβατάκι και έλεγε στο Β.Δ. να πάει να το πάρει για να μην το φάνε τα σκυλιά και σε καμία περίπτωση δεν αναφερόταν στον 3χρονο Κέρι. Στην απολογία του ο Β.Β. υποστήριξε ακόμη πως οι διάλογοι για τα ναρκωτικά δεν ήταν για αγορές ποσοτήτων για να τις πουλήσει, αλλά συναλλαγές μεταξύ τοξικομανών. Ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά ήταν για τον ίδιο και τη γυναίκα του (και οι δύο προσκόμισαν πραγματογνωμοσύνες ότι είναι τοξικομανείς). Οσον αφορά τις εκβιάσεις καταστηματαρχών και την προστασία που κατηγορούνται πως πουλούσαν σε μαγαζιά της Καλαμάτας, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι εκβίασε ή απείλησε ποτέ κανέναν. Και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ανέθεσε στο Γ.Π. να εξυπηρετεί φίλους και γνωστούς του, οι οποίοι ήθελαν έναν άνθρωπο να κάνει πόρτα στο μαγαζί τους και να αποτρέπει φασαρίες, γιατί ο ίδιος μετά την αρρώστια του δεν μπορούσε να τους εξυπηρετήσει. 

 

Γ.Π.: “ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ”

“Δεν πιστεύω ότι βρίσκομαι εδώ κατηγορούμενος. Δεν ήξερα γιατί με έπιασαν. Επαθα σοκ”. Αυτό ισχυρίστηκε αρχίζοντας την απολογία του ο Γ.Π. που κατηγορείται ως ένας από τους τρεις αρχηγούς (μαζί με τα δίδυμα αδέρφια Β.Β., και Χ.Β.) της συμμορίας που έκανε εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών και πουλούσε προστασία στα μαγαζιά. Ο Γ.Π. ισχυρίστηκε πως γνώριζε τα δίδυμα αδέλφια από τότε που ήταν παιδιά και οι σχέσεις τους αναθερμάνθηκαν όταν οι δίδυμοι γύρισαν από τον Καναδά. Ισχυρίστηκε ακόμη πως ο Β.Β. τον σύστησε σε μαγαζιά για να πηγαίνει όταν γινόταν φασαρία για να κάνει τη δουλειά του σεκιούριτι. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι απείλησε ή εκβίασε ποτέ κανέναν. Σε ερώτηση από την έδρα γιατί στις συνομιλίες ακούγεται ότι έπαιρνε ποσοστό 30% για να μεσολαβήσει να πάρουν οι κατηγορούμενοι τα χρήματά τους από ανθρώπους που τους χρωστούσαν, απάντησε ότι υπάρχουν εισπρακτικές εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά και παίρνουν νόμιμο ποσοστό 30%. Οταν πιέστηκε από τον πρόεδρο Κ. Παναγόπουλο, με ποια ιδιότητα αυτός μεσολαβούσε και έπαιρνε και ποσοστό, ισχυρίστηκε ότι από μόνοι τους οι δύο κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε εκβίαση, προσφέρθηκαν να του δώσουν αυτό το ποσοστό, γιατί είχαν απελπιστεί που δεν έπαιρναν τα λεφτά τους πίσω. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι αυτός στη ζωή του είχε μάθει να βοηθάει όποιον του ζητούσε βοήθεια και πως μεσολάβησε με φιλική διάθεση για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Οσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ο Γ.Π. επιβεβαίωσαν οι δύο κατηγορούμενοι Π.Κ. και Σ.Κ. στις δικές τους απολογίες. 

Ο Γ.Π. σε άλλο σημείο της απολογίας του παραδέχτηκε ότι έστειλε τον κατηγορούμενο Ν.Κ. να παραλάβει κάποιον από το σπίτι του Χ.Β. νόμιζε όμως -όπως υποστήριξε- ότι ήταν η κόρη του Β.Β. Δεν αρνήθηκε επίσης ότι έστειλε τον Ν.Κ. να παραλάβει ένα πακέτο από το σπίτι του Β.Β. μια ημέρα πριν τη δολοφονία, χωρίς όμως να ξέρει τι έχει αυτό μέσα, κι ούτε το άνοιξε.

Νωρίτερα το πρωί η διαδικασία είχε ξεκινήσει με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης. Μεταξύ αυτών και ενός τεχνικού συμβούλου τηλεπικοινωνιών, τον οποίο έφερε η υπεράσπιση του Γ.Π. Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι από τις απομαγνητοφωνήσεις που έκανε ο ίδιος, εκτιμά πως οι αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν τις απομαγνητοφωνήσεις έκοψαν και έραψαν τους διαλόγους με τρόπο τέτοιο “που βόλευε την έκβαση της υπόθεσης”. 

 

 


NEWSLETTER