Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 09:43

8 χρόνια φυλακή σε Ρουμάνο για απόπειρα ανθρωποκτονίας πριν ένα χρόνο σε Μέλπεια - Κεντρικό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
8 χρόνια φυλακή σε Ρουμάνο για απόπειρα ανθρωποκτονίας πριν ένα χρόνο σε Μέλπεια - Κεντρικό

Σε 8 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε κατάσταση ψυχικού βρασμού και σε 10 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Γυθείου ο Ρουμάνος που κατηγορείται ότι πέρυσι στις 16 Μαΐου αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ελληνα φίλο τής εν διαστάσει συζύγου του στη Μέλπεια και στο Κεντρικό.

Ασκησε έφεση, η οποία δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, ενώ για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας αθωώθηκε, καθώς η πρώην γυναίκα του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.
Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Σπύρος Λαπιώτης επεσήμανε όσον αφορά στην απόφαση, πως όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ότι ο δράστης δε βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής αλλά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς πέρα από το ότι "είχε στο αυτοκίνητό του το ξύλινο ρόπαλο με το οποίο χτύπησε το θύμα του, γνώριζε τουλάχιστον 20 μέρες νωρίτερα, όπως ο ίδιος είπε, για τη σχέση του παθόντα με τη γυναίκα του". Παρατήρησε πως υπέρ της απόφασης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε κατάσταση ψυχικού βρασμού υπήρξαν 5 ψήφοι, ενώ  2 ψήφοι, του προέδρου του δικαστηρίου κι ενός πρωτοδίκη δικαστή, ήταν υπέρ της ποινής για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Κ.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER