Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 07:50

Δις ισόβια στον αρχηγό και τους δολοφόνους - Οι ποινές για 13 μέλη της συμμορίας

Γράφτηκε από την

Δύο φορές σε ισόβια δεσμά και σε πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κατηγορούμενους Β.Β., ο 24χρονος κατηγορούμενος Β.Δ. και ο 31χρονος Αλβανός κατηγορούμενος Χ.Τ. Ο Β.Δ. σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου έσφαξε τον τρίχρονο Κέρι, ενώ ο Αλβανός Χ.Τ. πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του, Φιλίπ Μεσάι. Ο Β.Β. κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός της διπλής ανθρωποκτονίας και ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που "έσπρωχνε" ναρκωτικά στην Καλαμάτα, εκβίαζε καταστηματάρχες και πουλούσε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά. 

 

Από τους 16 συνολικά κατηγορούμενους οι 3 αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών, για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης. Ο συνταξιούχος αστυνομικός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών ως πληροφοριοδότης της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ 4 από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 έως 4 ετών.

Ο πρόεδρος διέταξε να κατέβουν στα κρατητήρια οι κατηγορούμενοι Β.Β. και Χ.Τ. γιατί ο πρώτος εξαγριώθηκε όταν η εισαγγελέας πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση της γυναίκας του, ενώ ο δεύτερος αντέδρασε όταν το δικαστήριο βρήκε ένοχο το Β.Β. για την ηθική αυτουργία στο διπλό φονικό. Να σημειωθεί ότι τόσο μέσα στην αίθουσα του Εφετείου, όσο και έξω η παρουσία της Αστυνομίας ήταν εντονότατη και τα μέτρα δρακόντεια.

 

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

  • Ο κατηγορούμενος Β.Β. καταδικάστηκε σε δις ισόβια κάθειρξη για την ηθική αυτουργία στη διπλή ανθρωποκτονία και 37 χρόνια κάθειρξη και 6 μήνες γιατί κρίθηκε ένοχος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής, απόπειρες εκβιάσεων και εκβιάσεις και οπλοκατοχή. 
  • Ο κατηγορούμενος Χ.Β., δίδυμος αδερφός του Β.Β., καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη και 6 μήνες για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής, απόπειρες εκβιάσεων και εκβιάσεις και οπλοκατοχή.
  • Ο κατηγορούμενος Γ.Π. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών και 6 μηνών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, απόπειρες εκβιάσεων και εκβιάσεις, υπόθαλψη εγκληματία και οπλοκατοχή.
  • Ο κατηγορούμενος Αλβανός Χ.Τ. καταδικάστηκε σε δις ισόβια κάθειρξη και 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, για το διπλό φονικό, την οπλοφορία και οπλοχρησία της καραμπίνας. 
  • Ο κατηγορούμενος Β.Δ. καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 18 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 30.500 ευρώ για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, για το διπλό φονικό, την οπλοφορία και οπλοχρησία του μαχαιριού και αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών.
  • Ο κατηγορούμενος Χ.Δ. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής.
  • Ο κατηγορούμενος Δ.Σ. καταδικάστηκε σε 25 έτη κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργεια στο διπλό φονικό, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών.
  • Ο κατηγορούμενος Ν.Κ. καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών για υπόθαλψη εγκληματία και οπλοφορία, ενώ η έφεσή του έγινε δεκτό να έχει αναστέλλουσα δύναμη. 
  • Η κατηγορούμενη Α.Α., γυναίκα του Β.Β., καταδικάστηκε σε 9 έτη κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στην αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών.
  • Οι κατηγορούμενοι Π.Κ. και Σ.Κ. (πατέρας και γιος) καταδικάστηκαν σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης και τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
  • Η Ε.Π., σύντροφος του Χ.Β. καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής και αφέθηκε ελεύθερη αφού η έφεση που άσκησε είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.
  • Ο κατηγορούμενος συνταξιούχος αστυνομικός Δ.Δ. (που κατηγορήθηκε ότι έδινε πληροφορίες όταν ήταν ακόμη στην υπηρεσία) καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη για παροχή πληροφοριών στην εγκληματική οργάνωση ενώ αθωώθηκε από την κατηγορία ότι ήταν μέλος. 
  • Αθωώθηκαν για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης οι Α.Φ., Ν.Μ. και Κ.Τ.

 

Ν.Κ.