Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 15:49

4,5 χρόνια σε Γεωργιανούς πρωταθλητές του τζούντο για κλοπή καλλυντικών

Γράφτηκε από την
4,5 χρόνια σε Γεωργιανούς πρωταθλητές του τζούντο για κλοπή καλλυντικών

Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας σε δύο Γεωργιανούς, πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές του τζούντο, για κλοπές καλλυντικών αξίας 1.000 ευρώ από σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα.

 

Οι δύο Γεωργιανοί κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ πέρυσι στις 27 Οκτωβρίου. Είχε προηγηθεί στις 23 του ίδιου μήνα η κλοπή των καλλυντικών από σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας - ένα αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν χθες. 

Οι κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν τους υπεύθυνους του καταστήματος και να φύγουν με τα προϊόντα μακιγιάζ κρυμμένα σε ειδικές θήκες μέσα από τα ρούχα τους. Αργότερα όταν οι πωλήτριες του σούπερ μάρκετ ανακάλυψαν ότι είχε αδειάσει σχεδόν όλο το ράφι από μάσκαρες, μολύβια και άλλα παρόμοια είδη, ο υπεύθυνος ασφαλείας εξέτασε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος. Οπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο υπεύθυνος, οι κατηγορούμενοι γέμισαν το καλάθι με τα καλλυντικά και μετά πήγαν σε μια γωνία όπου δεν τους έπιαναν οι κάμερες και τα έκρυψαν πάνω τους. Ετσι, στην έξοδο στο ταμείο πλήρωσαν μόνο για δύο είδη. 

Στις 27 του ίδιου μήνα, ο υπεύθυνος ασφαλείας σε άλλο κατάστημα της ίδιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ είδε και αναγνώρισε τους δύο κατηγορούμενους. Τους άφησε λοιπόν να βάλουν τα προϊόντα στο καλάθι και, πριν προλάβουν να τα κρύψουν και να κατευθυνθούν στο ταμείο, τους οδήγησε στο γραφείο του και κάλεσε την Αστυνομία. 

Επίσης οι δύο Γεωργιανοί βαρύνονταν με την κατηγορία της κλοπής σε δύο διαμερίσματα στην Καλαμάτα - ωστόσο αθωώθηκαν γιατί εκτός από έναν ένοικο της πολυκατοικίας που είδε και αναγνώρισε τον έναν από τους δύο να περιφέρεται στον δρόμο, δεν υπήρχε άλλο επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον τους. 

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν τυχαία στην Καλαμάτα, όταν ο ένας κατέβηκε από την Αθήνα για να βρει εδώ δουλειά και ο άλλος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για να επισκεφτεί μαζί με τη φίλη του μια γνωστή τους. Είπαν ακόμη ότι γνωρίζονταν μέσα από την ενασχόλησή τους με τον πρωταθλητισμό και αρνήθηκαν ότι είχαν έρθει για να κλέψουν ή ότι πήραν είδη μακιγιάζ τόσο μεγάλης αξίας. Μόνο ο ένας παραδέχτηκε ότι έκλεψε δύο προϊόντα για να τα κάνει δώρο στη γυναίκα του, επειδή όπως είπε ήταν άνεργος για καιρό και δεν είχε χρήματα.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ν.Κ.


NEWSLETTER