Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 20:25

12 χρόνια σε Αλβανό που συνελήφθη από την Ιντερπόλ για διακίνηση χασίς

Γράφτηκε από την
12 χρόνια σε Αλβανό που συνελήφθη από την Ιντερπόλ για διακίνηση χασίς

Σε 12 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας έναν Αλβανό που φυγοδικούσε επί 14 χρόνια, για διακίνηση 10 κιλών χασίς. 

 

Ο κατηγορούμενος το Μάιο του 1999 προσπαθούσε μαζί με τα δύο του αδέρφια να πουλήσει το χασίς σε τρεις αγοραστές και το ραντεβού είχε κλειστεί στο νεκροταφείο της Σπερχογείας. Οπως κατέθεσε ο συνταξιούχος πλέον αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που εργαζόταν στην υπόθεση, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είχαν ειδοποιηθεί για το κανονισμένο ραντεβού από κάποιον πληροφοριοδότη τους και ανέμεναν κρυμμένοι. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ εμφανίστηκαν πεζή ο κατηγορούμενος και τα δύο του αδέρφια. Αφησαν τη σακούλα με τα ναρκωτικά σε ένα δέντρο και περίμεναν τους αγοραστές, οι οποίοι ήρθαν με ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες αφότου έπεσε το σκοτάδι. Τότε -όπως είπε ο πρώην αστυνομικός- ο κατηγορούμενος κινήθηκε προς το αυτοκίνητο, μπήκε μέσα και αφού συνεννοήθηκε μαζί τους κατέβηκε για να πάει να φέρει το χασίς. Ωστόσο, με κάποιον τρόπο οι αγοραστές κατάλαβαν ότι τους παρακολουθούσαν και η αγοραπωλησία έμεινε στη μέση. Το αυτοκίνητό τους έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τα τρία αδέρφια εκμεταλλεύτηκαν το σκοτάδι και το έσκασαν, αφήνοντας όμως πίσω τους τη σακούλα με τα 10 κιλά χασίς. 

Οι αγοραστές δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ τα δύο από τα τρία αδέρφια συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στο σπίτι τους στη Σπερχογεία, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν. Ο τρίτος κατηγορούμενος όμως κατάφερε να διαφύγει και καταζητείτο, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τελικά συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες από την Ιντερπόλ και εκδόθηκε στην Ελλάδα για να δικαστεί. Χθες στην απολογία του προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι ένας συμπατριώτης του τον είχε βάλει να πουλήσει τα ναρκωτικά για να του δώσει πίσω 500.000 δρχ. που υποτίθεται ότι του χρωστούσε. Ισχυρίστηκε ότι είχαν συνεννοηθεί να πάει στο σημείο του ραντεβού για να δώσει το χασίς και να πάρει 3.500.000 δρχ. Τα 3 εκατομμύρια δραχμές είπε ότι θα τα έπαιρνε εκείνος που τον έβαλε να κάνει τη δουλειά, ενώ ο ίδιος θα κρατούσε τις 500.000 δρχ. ώστε να εξοφληθεί το χρέος.

Ν.Κ.


NEWSLETTER