Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 18:27

82χρονος θα πληρώσει 480 ευρώ μετά το"κούρεμα" χρέους 7.235 ευρώ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
82χρονος θα πληρώσει 480 ευρώ μετά το"κούρεμα" χρέους 7.235 ευρώ

Σημαντικό "κούρεμα" σε χρέος 82χρονου αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας. Ο ηλικιωμένος, συνταξιούχος του ΙΚΑ, θα αποπληρώσει το χρέος του από καταναλωτικό δάνειο ύψους 7.235,52 ευρώ σε 4 χρόνια, πληρώνοντας συνολικά 480 ευρώ και καταβάλλοντας 10 ευρώ μηνιαίως σύμφωνα με την απόφαση.

 

Ο 82χρονος έχει μηνιαίο εισόδημα 795 ευρώ από τη σύνταξή του, ενώ τα έξοδα διαβίωσής του υπολογίζονται στα 800 ευρώ. Το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο είναι ένα αυτοκίνητο του 1981, μάρκας Mercedes, τις πινακίδες του οποίου έχει καταθέσει στη ΔΟΥ Καλαμάτας καθώς αδυνατεί να το συντηρεί και δεν κρίνεται πρόσφορο προς εκποίηση. 

Επίσης, το ευρύτερο οικογενειακό του περιβάλλον αδυνατεί πλέον να συνεισφέρει οικονομικά στην αντιμετώπιση των υποχρεώσεων του ηλικιωμένου. Ετσι, με δεδομένο ότι λόγω της ηλικίας του αδυνατεί φυσικά να βρει οποιαδήποτε εργασία και έτσι το ανεπαρκές του εισόδημα κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων δεν πρόκειται να αυξηθεί, ορίστηκε μια μηνιαία καταβολή 10 ευρώ μηνιαίως για χρονικό διάστημα 4 ετών από τη δημοσίευση της απόφασης. 

Μετά την παρέλευση των 4 ετών και με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλεται κανονικά το εν λόγω ποσό στην τράπεζα, ο αιτών θα απαλλαγεί από κάθε τυχόν υφιστάμενο υπόλοιπο οφειλής. 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER