Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 13:39

Για ληστεία σε παντοπωλείο ποινή 5 χρόνια και 4 μήνες σε 2 Αλβανούς

Γράφτηκε από την

Σε κάθειρξη 5 ετών για ληστεία και φυλάκιση 4 μηνών για απείθεια ο καθένας καταδικάστηκαν δύο Αλβανοί που είχαν διαπράξει ληστεία σε παντοπωλείο στην Αγία Παρασκευή Καλαμάτας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Χθες δικάστηκαν στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ η έφεσή τους θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ επίσης, θα πρέπει να καταβάλουν ο καθένας εγγύηση 3.000 ευρώ και να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένουν κάθε 1η του μηνός. 

Οι δύο Αλβανοί είχαν μπει προσποιούμενοι τους πελάτες στο μαγαζί, αργά το βράδυ στις 12 Φεβρουαρίου. Αφού αγόρασαν ένα μπουκάλι κρασί στη συνέχεια λήστεψαν τον παντοπώλη κρατώντας ψεύτικο όπλο. Μάλιστα ο ένας κράτησε μέσα στο κατάστημα και μια πελάτισσα που μπήκε, χωρίς όμως να την απειλήσει. Οι ληστές έφυγαν με λεία 500 ευρώ, τα οποία όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, τα επέστρεψαν στον παντοπώλη μετά από διάστημα 10 περίπου ημερών από τη σύλληψή τους. 

Η σύλληψή τους έγινε στις 20 του μήνα, ενώ ήταν κρυμμένοι σε κορμούς ευκαλύπτων, κοντά στη συμβολή των οδών Κουρκουτά και Λακωνικής. Οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα στο έδαφος γάντια, κουκούλες και άλλα πειστήρια της δράσης τους, ενώ το ψεύτικο πιστόλι τους βρέθηκε σε οικόπεδο, στην ίδια περιοχή. Τότε οι δράστες είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν της σύλληψης. Μετά τη σύλληψή τους, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της δίκης, τους δράστες αναγνώρισε ο ιδιοκτήτης, ενώ ο ένας δράστης αυθόρμητα... αναγνώρισε την κοπέλα που ήταν μέσα στο κατάστημα την ώρα της ληστείας και η οποία δε θυμόταν καθόλου τα χαρακτηριστικά τους. 

 

Οι δύο δράστες, κατά την απολογία τους ζήτησαν επανειλημμένα συγγνώμη. Ο ένας αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας της γυναίκας του και ισχυρίστηκε πως τη βραδιά της ληστείας ήταν μεθυσμένος. Ο άλλος επίσης ισχυρίστηκε πως οι δυο τους ήταν πιωμένοι και πως πληρώνει διατροφή στην πρώην γυναίκα του για τα δύο παιδιά τους, ενώ η δεύτερη γυναίκα του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.