Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 08:06

15 χρόνια στον καθένα από τους 3 ληστές του 69χρονου

Γράφτηκε από την
15 χρόνια στον καθένα από τους 3 ληστές του 69χρονου

Ποινή κάθειρξης 15 ετών και 8 μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον καθένα από τους τρεις Αλβανούς ληστές που πέρυσι τον Οκτώβριο έστησαν ενέδρα σε 69χρονο επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην Χοχλαστή Γαργαλιάνων. Οι ληστές τού επιτέθηκαν με μαχαίρια, τον έσυραν με τη βία στο σπίτι, και αφού του πήραν χρήματα, ρούχα και ηλεκτρονικές συσκευές, τον κλείδωσαν στο μπάνιο. Μαζί τους ήταν και ένας τέταρτος ομοεθνής τους και γείτονας του επιχειρηματία, ο οποίος εξαφανίστηκε με μέρος των κλοπιμαίων και χθες καταδικάστηκε ερήμην σε 12 μήνες φυλάκιση για οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Οι τρεις από τους τέσσερις ληστές, με τα περισσότερα από τα κλοπιμαία στην κατοχή τους, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Πύργο τρεις ώρες μετά τη ληστεία. Προδόθηκαν από το GPS του πολυτελούς αυτοκινήτου του 69χρονου, με το οποίο διέφυγαν και αργότερα το παράτησαν στον Πύργο. 

Οπως ο ίδιος ο παθών περιέγραψε στο δικαστήριο, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα οι Αλβανοί τον περίμεναν κρυμμένοι έξω από την εξοχική του κατοικία. Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο τον έζωσαν από όλες τις μεριές, και οι δύο από αυτούς τού έβαλαν ένα μαχαίρι στο λαιμό και ένα στην κοιλιά. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες που είχαν φτιάξει από σκισμένες μπλούζες, και αφού τον τράβηξαν μέσα στο σπίτι, ο ένας συνέχισε να τον απειλεί με το μαχαίρι και οι άλλοι τρεις αναστάτωσαν το σπίτι. Αφού του πήραν 2.500 ευρώ, τον κλείδωσαν στο μπάνιο και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τρία κινητά τηλέφωνα, μια μικρή τηλεόραση, τρία λάπτοπ, ρούχα και ένα... ηλεκτρικό τρυπάνι. Παράλληλα βούτηξαν και το κλειδί του αυτοκινήτου του, και οι τρεις από αυτούς έφυγαν μ' αυτό για τον Πύργο όπου το παράτησαν κοντά στο σταθμό του τρένου. 

Εν τω μεταξύ ο επιχειρηματίας έσπασε το παραθυράκι του μπάνιου και αφού περπάτησε 2,5 χλμ. βρήκε ανοιχτό ένα μπαρ, θαμώνες του οποίου τον μετέφεραν στο Τμήμα. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια της τεχνολογίας, χάρη στο GPS, εντόπισαν πού κατευθύνεται το αυτοκίνητο και ειδοποίησαν την Ασφάλεια Πύργου, όπου σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες. 

Περίπου στις 5 τα ξημερώματα οι τρεις από τους ληστές εντοπίστηκαν στην περιοχή του ΚΤΕΛ Πύργου κουβαλώντας τρία σακ-βουαγιάζ με μέρος από τα κλοπιμαία. Προσήχθησαν στο Τμήμα όπου ο ένας από αυτούς ομολόγησε τα πάντα για τη ληστεία και οδήγησε τους αστυνομικούς στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER