Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 07:49

Ενορκος βόλταρε με τους… μηνυτές

Γράφτηκε από την

Από την αρχή ξεκινά αυτή την Παρασκευή η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας για τους εμπρησμούς δύο αυτοκινήτων στον Κότρωνα Λακωνίας, μετά την εξαίρεση ενόρκου γιατί... βόλταρε στο διάδρομο αγκαλιά με τους μηνυτές.

Αυτό κατήγγειλε ένας από τους κατηγορούμενους την περασμένη Παρασκευή στο δικαστήριο κι ενώ θα κατέθεταν οι μάρτυρες υπεράσπισης. Ετσι η υπεράσπιση των τριών κατηγορουμένων υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του ενόρκου, όπως και ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου. Χθες το δικαστήριο αποφάσισε να εξαιρεθεί ο ένορκος και την Παρασκευή να ξεκινήσει από την αρχή όλη η διαδικασία, με την κλήρωση και ορκωμοσία ενόρκων -φυσικά στη διαδικασία αυτή δεν θα συμμετάσχει εκ νέου ο ένορκος που εξαιρέθηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι η δίκη ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας στις 20 Σεπτεμβρίου και οι τρεις κατηγορούμενοι, ένας συνταξιούχος αστυφύλακας (εν ενεργεία όταν έγινε ο εμπρησμός), ένας απότακτος αστυνομικός και ένας ιδιώτης, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση από κοινού, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, καθώς και για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και κατά συρροή.

 

 

Ν.Κ.