Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 13:37

"Καμπάνα" 18 χρόνων σε Αλβανό χασισοκαλλιεργητή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Σε κάθειρξη 18 χρόνων και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν Αλβανό καλλιεργητή χασισοφυτείας με 426 δέντρα, ύψους από 3 έως 6 μέτρα. Η φυτεία είχε εντοπιστεί μετά από σχετικές πληροφορίες στην περιοχή Κλίμα Πηγαδιών στο Ρίντομο Ταϋγέτου, το 2004.
Ο Αλβανός καλλιεργητής συνελήφθη από την Αστυνομία τον Μάιο του 2009 σε μια σπηλιά πάνω από τα Γιαννιτσάνικα, όπου φύλαγε 4,5 κιλά χασίς. Τότε, οι αστυνομικοί τού πήραν αποτυπώματα που ταίριαξαν με το αποτύπωμα το οποίο είχε βρεθεί πάνω σε κλειστή συσκευασία σφουγγαριού μέσα στη χασισοφυτεία στο Ρίντομο.
Χθες στο δικαστήριο ο αστυνομικός που κατέθεσε για την υπόθεση μίλησε για μια επαγγελματική χασισοφυτεία - από τις καλύτερες που είχε δει στα χρόνια υπηρεσίας του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο χώρο της φυτείας, στην οποία έφτανε κανείς μετά από 6 ώρες περπάτημα -όπως είπε ο αστυνομικός-, βρέθηκαν επίσης μια χειροβομβίδα και περίπου 7 κιλά χασίς.
Οι καλλιεργητές, που ήταν τουλάχιστον 3 σύμφωνα με τα ευρήματα των ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, έμεναν εκεί. Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν ήταν κρεβάτια και κουζινικά για μαγείρεμα. Μαζί βρέθηκε και το κλειστό σφουγγάρι με το αποτύπωμα του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνήθηκε πάντως οποιαδήποτε συμμετοχή. Μάλιστα, από την αρχή της δίκης ήταν αρνητικός προς το δικαστήριο και απαίτησε να μην εκδικαστεί η υπόθεση, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες.
Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER