Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 13:09

Aναίρεση στον Αρειο Πάγο για εργαζόμενους "Stage" από το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Aναίρεση στον Αρειο Πάγο για εργαζόμενους "Stage" από το Δήμο Καλαμάτας

Αναίρεση στον Αρειο Πάγο πρόκειται να ασκήσει ο Δήμος Καλαμάτας, για να μην πληρώσει 141.500 ευρώ σε πέντε εργαζόμενες με πρόγραμμα "Stage", στον πρώην Δήμο Αριος, που έχουν δικαιωθεί με απόφαση του Εφετείου. 

 

Την άσκηση της αναίρεσης εισηγείται η Νομική Υπηρεσία του δήμου στην Οικονομική Επιτροπή, που συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την εισήγηση, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας το 2010 έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή των 5 εργαζομένων κατά του πρώην Δήμου Αριος, αναγνωρίζοντας την υποχρέωση του Δήμου Καλαμάτας να καταβάλει στην καθεμία από 26.382 μέχρι 29.921 ευρώ με το νόμιμο τόκο. Οι ενάγουσες - πρώην συμβασιούχοι του "Stage", κατά τους ισχυρισμούς τους, αν και είχαν προσληφθεί βάσει προγράμματος για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (Stage), η παρεχόμενη απ’ αυτές εργασία δε διέφερε απ’ αυτή των άλλων υπαλλήλων κι επομένως έπρεπε να αμείβονται όπως αυτοί. 

 

Η Νομική Υπηρεσία προτείνει στην Οικονομική Επιτροπή την άσκηση αναίρεσης, επειδή: Θεωρεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι εσφαλμένη. Δεν είναι δυνατή η παραίτηση από την άσκηση ενδίκων μέσων, εκτός από τις περιπτώσεις που το νομικό ζήτημα έχει κριθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου. Με σχετικές κατά το παρελθόν εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών προς τους ΟΤΑ έχουν δοθεί οδηγίες, ειδικά για μισθολογικές απαιτήσεις και επιδόματα, να εξαντλούνται τα ένδικα μέσα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER