Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 08:03

Απαλλοτριώσεις περιφερειακού: 25% κάτω ζήτησε το Δημόσιο χθες στο δικαστήριο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Απαλλοτριώσεις περιφερειακού: 25% κάτω ζήτησε το Δημόσιο χθες στο δικαστήριο

Οριστική τιμή μονάδας μειωμένη κατά 25% σε σχέση με την προσωρινή τιμή απαλλοτρίωσης, ζήτησε χθες το Ελληνικό Δημόσιο για τις 180 ιδιοκτησίες που εκτείνονται από τη γέφυρα του Νέδοντα μέχρι και την απόληξη του περιμετρικού Καλαμάτας, στην οδό Βασ. Γεωργίου.

Την ίδια μείωση τιμής (25%) ζήτησε ο εκπρόσωπος του Δημοσίου στη χθεσινή δίκη για τον καθορισμό της οριστικής μονάδας απαλλοτρίωσης και για εκείνες τις ιδιοκτησίες που χάνουν την αρτιότητά τους και δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να χτίσουν ή να τις καλλιεργήσουν. Σε περίπτωση που το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου γίνει δεκτό από το δικαστήριο, οι ιδιοκτήτες που έχουν εισπράξει ολόκληρη την αποζημίωση θα κληθούν να επιστρέψουν το 25% της διαφοράς.

Οπως εκτίμησε στην "Ε" ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος "η απόφαση, αν κρίνουμε από την περσινή η οποία συζητήθηκε τον Απρίλιο και 8 μήνες μετά δεν έχει εκδοθεί, φαντάζομαι ότι θα βγει στο τέλος της χρονιάς". Να θυμίσουμε πως η προηγούμενη αφορούσε τον ορισμό της οριστικής τιμής μονάδας για τις ιδιοκτησίες από το ύψος της Σπερχογείας έως τη γέφυρα του Νέδοντα. Ο αντιδήμαρχος είπε ακόμη πως το σημαντικό είναι ότι "το Δημόσιο μετά και τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συζήτηση στο Πολιτικό Εφετείο μπορεί να μπει και να κάνει δουλειά, γιατί οι προσωρινές αποζημιώσεις είναι ήδη κατατεθειμένες στο Παρακαταθηκών αφού έχει γίνει η αναγνώριση του δικαιούχου". Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής γιατί ο περιμετρικός της Καλαμάτας είναι, όπως είπε, το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει για την πόλη και "ευελπιστούμε μετά τις τελευταίες εξελίξεις να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα αφού τώρα μπορεί ο εργολάβος να μπει μέσα στις ιδιοκτησίες και να δουλέψει".

Κλείνοντας ο Θανάσης Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι για την 1η Απριλίου εκκρεμεί ένα ακόμη δικαστήριο και συγκεκριμένα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, όπου θα συζητηθεί συμπληρωματικά η προσωρινή τιμή μονάδας απαλλοτρίωσης για μικρό αριθμό ιδιοκτησιών που εκτείνονται από το εργοστάσιο Καρέλια μέχρι μέσα στην Καλαμάτα.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER