Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 16:48

Απεργούν οι δικηγόροι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H Γενική Συνέλευση  των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας που συνήλθε  στις 11-1-2011 αποφάσισε ομόφωνα, την πραγματοποίηση προειδοποιητικής αποχής των Δικηγόρων Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους, κατά το χρονικό διάστημα  από 12-1-2011 έως 21-1-2011, με αίτημα την αναστολή της μετάθεσης της Ειρηνοδίκου Πλαταμώδους . Με την άνω απόφαση μετάθεσης απομένει μια Ειρηνοδίκης στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, για να καλύψει την λειτουργία των έξι (6) Ειρηνοδικείων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου. Η απόφαση μετάθεσης της άνω Ειρηνοδίκου καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατο να  ανταποκριθεί ένας Ειρηνοδίκης στην κάλυψη των υποθέσεων των 6 Ειρηνοδικείων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου μας, τα οποία μάλιστα απέχουν μεταξύ τους μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.
Επισημαίνεται επίσης ότι με τον  πρόσφατο νόμο 3904/2010  επιφορτίζονται οι Ειρηνοδίκες με πρόσθετη εργασία μεγάλου όγκου αφού καθίστανται πταίσματα πληθώρα πλημμελημάτων.  Επίσης με τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επίσης αυξάνεται δραματικά ο όγκος της εργασίας των Ειρηνοδικών.
Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με την αποχή τους, διαμαρτύρονται έντονα για τον παραλογισμό της θέσπισης νόμων και της λήψης αποφάσεων δίχως κανένα ορθολογικό κριτήριο και με μοναδικό σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, που πλήττουν όμως άμεσα την ποιότητα και την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης, η οποία εν τέλει είναι και το ζητούμενο, σε μια ευνομούμενη πολιτεία. 
Το Δ.Σ. μαζί με επιτροπή μελών που ορίστηκαν από την Γενική Συνέλευση, θα προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα, με σκοπό την αναστολή της άνω απόφασης.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.: Αιμιλιανός Σεκλός

Ο γενικός γραμματέας: Ανδρέας Τότσης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER