Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 11:27

5 προφυλακίσεις για τη σπείρα των εκβιαστών

Γράφτηκε από την

Με 5 προφυλακίσεις έκλεισε χθες ο κύκλος των απολογιών για τους 8 από τους συνολικά 14 κατηγορούμενους της σπείρας εκβιαστών που πουλούσε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας, και το οποίο εξάρθρωσε την περασμένη Κυριακή το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. 

 

Συγκεκριμένα το δρόμο για τις φυλακές πήραν ο 31χρονος "εισπράκτορας" από την Ανδρούσα, ο 23χρονος από τον Αντικάλαμο, ο 27χρονος γιος εμπλεκόμενου στη μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο 48χρονος Πειραιώτης και ένας 35χρονος Αθηναίος. Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν ένας 29χρονος Καλαματιανός, ένας 35χρονος από το Αβραμιού και ένας 25χρονος από το Καλαμαρά. 

Ως αρχηγός φέρεται 52χρονος ισοβίτης Καλαματιανός, που κατηγορείται ότι έδινε τις εντολές μέσα από τη Φυλακή της Κέρκυρας όπου κρατείται. 

 

Οι 14 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, που συστάθηκε από υπότροπους εγκληματίες με την επιβαρυντική περίσταση ότι οπλοφορούσαν, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, εκβίαση επιχειρηματιών κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε εκβίαση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.