Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 14:15

7 χρόνια για διακίνηση ηρωίνης σε 33χρονο από τη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 7 χρόνων και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 33χρονο τοξικομανή από τη Μεσσήνη, ο οποίος αν και υπότροπος είχε σύμφωνα με την Αστυνομία μετατρέψει το σπίτι του σε στέκι διακίνησης ηρωίνης. Ο Λ.Σ., όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών φύλαγε στο πατάρι τού μπάνιου 294 γραμμάρια ηρωίνης που αντιστοιχούν σε 3.000 δόσεις. Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψή του μετά από πληροφορίες ότι πουλάει ηρωίνη. Ετσι, φύλαξαν έξω από το σπίτι του και την ώρα που έβγαινε τον έπιασαν. Πάνω του είχε 8 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ στην έρευνα που έγινε στο σπίτι βρήκαν 1,9 γραμμάρια χασίς στην κρεβατοκάμαρά του, καθώς και μια αυτοσχέδια ζυγαριά (ξύλινη που λειτουργούσε με βαρίδια) και 120 ευρώ. Στο πατάρι τού μπάνιου ανακάλυψαν τα 294 γραμμάρια ηρωίνης σε βράχο, μια ζυγαριά ακριβείας και 600 ευρώ. Κατά την μεταφορά του στο τμήμα - κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς - το κινητό του τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει. Στις κλήσεις που απάντησε συνάδελφός του, καλούσαν τον κατηγορούμενο άτομα τα οποία ήθελαν να αγοράσουν ηρωίνη.
Ο Λ. Σ. στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει την ποσότητα ηρωίνης για προσωπική χρήση από έναν Αλβανό στην Αθήνα, με τα 1.500 ευρώ που είχε μαζέψει από μεροκάματα. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι μέσα στη φυλακή έκανε προσπάθεια για να κόψει τα ναρκωτικά. Είπε μάλιστα ότι θέλει να αλλάξει τρόπο ζωής και να βγει από τη φυλακή για να μεγαλώσει τον 6χρονο γιο του.
Ν.Κ.


NEWSLETTER