Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 12:15

Αναφορά του Δασαρχείου στον εισαγγελέα για τη δενδροκοπή στο πάρκο Αλμυρού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αναφορά του Δασαρχείου στον εισαγγελέα για τη δενδροκοπή στο πάρκο Αλμυρού

 

Το Δασαρχείο Καλαμάτας δεν είχε ενημερωθεί, ούτε από τη ΔΕΗ ούτε από το Δήμο Καλαμάτας, για την κοπή - καρατόμηση των ευκάλυπτων και άλλων δέντρων στο πάρκο του Αλμυρού, «οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και χωρίς την παρουσία δασικού υπαλλήλου». Για την επέμβαση αυτή έχει υποβληθεί  σχετική έκθεση - αναφορά προς τον εισαγγελέα Καλαμάτας.

 

Αυτά τονίζει το Δασαρχείο σε ενημερωτική ανακοίνωσή του για την υπόθεση που ασχολήθηκε η "Ε" και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικά το Δασαρχείο Καλαμάτας σε ανακοίνωση που υπογράφει ο δασάρχης Σπύρος Κατσίποδας αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα για τις υλοτομίες που έχουν γίνει στο αλσύλλιο "Αλμυρού" της Δ.Κ. Βέργας γνωστοποιούνται τα εξής: Πρόκειται για δημόσια έκταση η οποία έχει αναδασωθεί τεχνητώς (αλσύλλιο) και έχει κηρυχθεί ως αναδασωτέα έκταση με την αρ. 3116/7-6-76 απόφαση Νο. Μεσσηνίας (ΦΕΚ 270/Δ΄/10-9-1976). Παραχωρήθηκε στον Δήμο Καλαμάτας για χρήση έργων αναψυχής με την αρ.2071/2-8-99 απόφαση ΓΓΠΠ με τους όρους και τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στην αρ.2071/2/1999 απόφαση έγκρισης τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας του αλσυλλίου (ΦΕΚ 1666τ.Β/25-8-1999).

Επειδή ισχύει ειδικό αυστηρό καθεστώς προστασίας (αναδασωτέα έκταση) κάθε επέμβαση θα πρέπει να γίνεται μετά από σχετική μελέτη που πρέπει να θεωρείται από την Υπηρεσία μας και η οποία θα είναι συμβατή με τον σκοπό ίδρυσης του αλσυλλίου, τον κανονισμό λειτουργίας του και τον περιβάλλοντα χώρο.

Κάθε χρόνο επί αιτήσεως της ΔΕΗ χορηγείται από την Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας "έγκριση υλοτομίας κλάδων και δασικών δένδρων σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις εντός της ζώνης των δικτύων ηλεκτροδότησης", υπό τον όρο της παρουσίας δασικών υπαλλήλων μετά την συνεννόηση-προγραμματισμό με το εκάστοτε Δασαρχείο για τον χρόνο υλοτομίας, διάθεση δασικών προϊόντων που τυχόν παραχθούν κ.λπ.

Κατόπιν των ανωτέρω κάνουμε γνωστό ότι η Υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε, τόσο από την ΔΕΗ όσο και από το Δήμο Καλαμάτας, στον οποίο έχει παραχωρηθεί ο χώρος, για τις εν λόγω επεμβάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και χωρίς την παρουσία δασικού υπαλλήλου.

 

Για τα ανωτέρω έχει υποβληθεί σχετική έκθεση - αναφορά προς τον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER