Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 08:30

Απόφαση για επαναπρόσληψη των 21 σχολικών φυλάκων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Απόφαση για επαναπρόσληψη των 21 σχολικών φυλάκων στην Καλαμάτα

Το Πρωτοδικείο Καλαμάτας δικαιώνει με απόφασή του 21 σχολικούς φύλακες και υποχρεώνει το Δήμο Καλαμάτας να τους ξανατοποθετήσει αμέσως στη δουλειά τους - διαφορετικά ο δήμος θα πληρώνει πρόστιμο 100 ευρώ στον καθένα για κάθε μέρα που αργεί να τους επαναπροσλάβει. Ωστόσο τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς οι σχολικοί φύλακες έχουν ήδη απολυθεί, ενώ το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε για την εργατική αγωγή που είχαν καταθέσει κατά της διαθεσιμότητάς τους. 

Η εκδίκαση της αγωγής έγινε με την ειδική διαδικασία των εργατικών διαφορών τον περασμένο Μάρτιο και η απόφαση βγήκε χθες, δικαιώνοντας και τους 21, για τους οποίους το Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν με τους ίδιους όρους εργασίας και τον ίδιο μισθό που είχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Απρίλιο του 2013.

Ο δικηγόρος των σχολικών φυλάκων Δημήτρης Δρακόπουλος μιλώντας στην "Ε" είπε ότι το δικαστήριο ουσιαστικά κηρύσσει παράνομη τη διαθεσιμότητά τους. Τόνισε επίσης πως «είναι ένα πρόκριμα του αγώνα που δίνουν οι σχολικοί φύλακες, ένα πρώτο θετικό βήμα για να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους». Και πρόσθεσε πως «ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί, γιατί τώρα θα προβούμε σε κατάθεση αγωγής κατά της απόλυσης». 

Υπενθυμίζουμε ότι στις 13 του τρέχοντος μήνα το Πρωτοδικείο Καλαμάτας απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής των σχολικών φυλάκων να επιστρέψουν στη δουλειά τους στα σχολεία. Οι σχολικοί φύλακες έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσής τους και στις 23 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώ θα κατατεθεί και σχετική αγωγή.

Ν.Κ. 


NEWSLETTER