Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 11:19

Ενίσχυση του Πρωτοδικείου με δικαστικούς υπαλλήλους ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Την άμεση ενίσχυση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας με δικαστικούς υπαλλήλους λόγω των πολλών κενών οργανικών θέσεων ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ενημερώνοντας παράλληλα και τους βουλευτές Μεσσηνίας.

 

Στην επιστολή σημειώνεται ότι ενώ προβλέπονται συνολικά 27 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, 2 δακτυλογράφων και 3 επιμελητών, στην πραγματικότητα σήμερα υπηρετούν 19 δικαστικοί υπάλληλοι και ούτε ένας δακτυλογράφος και επιμελητής.

Από τους 19 που υπηρετούν, οι δύο έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης, ενώ μία ακόμα υπάλληλος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και τελεί σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.

Στην επιστολή χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Η κίνηση στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τις στατιστικές, το Πρωτοδικείο έρχεται τρίτο σε κίνηση στην Πελοπόννησο. Κάθε μήνα υπάρχουν 11 Τριμελή Πλημμελειοδικεία και 12 Μονομελή Πλημμελειοδικεία, εντός και εκτός έδρας, ένα Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ένα Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων και ένα Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων. Οσον αφορά τις πολιτικές υποθέσεις έχουμε το μήνα δύο Πολυμελή και οκτώ Μονομελή (Τακτική Διαδικασία, Εκουσία Δικαιοδοσία, Ειδική Διαδικασία) και οι δικαστικοί υπάλληλοι αντεπεξέρχονται με δυσκολία όχι μόνο στο αντικείμενό τους, αλλά επιφορτίζονται και με δουλειά άλλων τμημάτων. Επίσης έχουμε πολλά ασφαλιστικά μέτρα”.

 

Με βάση όλα τα παραπάνω ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ζητάει την κάλυψη των κενών των οργανικών θέσεων, δηλαδή την μετάθεση στην Καλαμάτα 6 δικαστικών υπαλλήλων, 2 δακτυλογράφων και 3 δικαστικών επιμελητών.