Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 07:45

Δικάζονται 2 πατεράδες και 3 γιοι: Ρήμαζαν τις στάνες στη μισή Μεσσηνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δικάζονται 2 πατεράδες και 3 γιοι: Ρήμαζαν τις στάνες στη μισή Μεσσηνία

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των δύο πατεράδων και των τριών γιων τους οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν ρημάξει τις στάνες στη μισή Μεσσηνία.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι δρούσαν από το Νοέμβριο του 2013 κλέβοντας ζώα από στάβλους και στάνες στο Κοπανάκι, το Κρυονέρι, τον Αετό, το Πλατύ, την Ανθεια, τη Μικρομάνη, τον Αρι, το Πήδημα και τα Γιαννιτσάνικα. Συνολικά κατηγορούνται ότι έκλεψαν περισσότερα από 337 ζώα (αρνιά, γαλοπούλες, γουρούνια, κουνέλια, κοτόπουλα, προβατίνες, ένα τράγο, ένα κριάρι και κατσίκες), τα οποία στάβλιζαν σε αγρόκτημά τους στη Θουρία και τον Αρι και τα πωλούσαν. Μάλιστα ένας μικρός αριθμός των ζώων βρέθηκε στους στάβλους και τα ζώα αναγνώρισαν οι ιδιοκτήτες τους, ανάμεσα στα ζώα των κατηγορούμενων.
Ο 55χρονος πατέρας και ο ένας του γιος, ένας 30χρονος, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ο 27χρονος γιος εμφανίστηκε στις αρχές μετά από κλήση του ανακριτή. Μετά κατηγορήθηκαν και ο 53χρονος πατέρας μαζί με τον 22χρονο γιο του από τον Αρι. Και οι 5 κατηγορούνται για ζωοκλοπή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες κλοπές και σύσταση συμμορίας, καθώς φέρονται ότι είχαν κλέψει και αποθήκες με γεωργικά μηχανήματα και επαγγελματικά εργαλεία. Τα εργαλεία και τα μηχανήματα βρέθηκαν στο αγρόκτημα στη Θουρία το οποίο ανήκει στον 55χρονο και τους γιους του - ενώ κάποια εργαλεία βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι στα Ακοβίτικα όπου έμενε ο 22χρονος κατηγορούμενος, που είχε το στάβλο στον Αρι.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που κατέθεσαν χθες στη δίκη, στη σύλληψή τους έφτασαν μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, καθώς εκείνο το διάστημα γίνονταν ζωοκλοπές στην περιοχή του Κοπανακίου, το Δώριο και το Αρτίκι. Είχε προηγηθεί η άρση απορρήτου ενός τηλεφωνικού αριθμού, που όπως προέκυψε ανήκε στον 27χρονο κατηγορούμενο από τη Θουρία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης το αυτοκίνητο των δραστών, ένα κλειστό βαν, μετά από περιγραφές και μαρτυρίες. Ετσι ξεκίνησε να συμπληρώνεται το παζλ και όταν πια οι αστυνομικοί βρήκαν και το αγρόκτημα στη Θουρία, βεβαιώθηκαν ότι σταβλίζονται εκεί κλεμμένα ζώα και προχώρησαν στις συλλήψεις.

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι 4 από τους 5 κατηγορούμενους αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ ένας Πακιστανός που υποτίθεται ότι δούλευε για λογαριασμό των 3 κατηγορούμενων από τη Θουρία, όπως φάνηκε από την κατάθεση χθες αστυνομικού, ήταν ένα εφεύρημα για να μπερδέψουν τις έρευνες.
Ο μοναδικός που παραδέχτηκε στην απολογία του ότι είχε κλέψει ζώα, αλλά όχι όλα όσα τους καταλογίζουν, ήταν ο 27χρονος με το στάβλο στη Θουρία. Στάθηκε μπροστά στους δικαστές λέγοντας ότι «τιμάει τα παντελόνια του» και ισχυρίστηκε ότι μαζί με τον 22χρονο ο οποίος είχε το στάβλο στον Αρι έκλεψαν αρνιά και πρόβατα από 3 στάβλους στην περιοχή του Δωρίου. Οσο για τα εργαλεία, υποστήριξε ότι τα πήρε από έναν γυφτοβούλγαρο, χωρίς να ξέρει πως είναι κλεμμένα.
Λίγο νωρίτερα ο 22χρονος από τον Αρι ισχυριζόταν ότι ο 27χρονος τον ξεγέλασε λέγοντάς του πως έχει συνεννοηθεί με τους ιδιοκτήτες για να πάρει τα ζώα. Μάλιστα υποστήριξε ότι τα κλεμμένα ζωντανά που αναγνώρισαν οι ιδιοκτήτες τους στο στάβλο του, του τα είχε αφήσει για φύλαξη ο άλλος από τη Θουρία μαζί με κάποιες τροφές και πως αυτό δεν είχε γίνει περισσότερες από μια - δυο φορές. Παραδέχτηκε πάντως ότι οι δυο τους πήγαν σε στάβλους και έβαλαν σηκωτά τα ζωντανά στο αυτοκίνητο, αλλά επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι ο ίδιος έπεσε θύμα της απερισκεψίας του.
Οι δύο πατεράδες, ο 55χρονος και ο 53χρονος, ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις με τα παιδιά τους και δεν ήξεραν τίποτα για τα κλεμμένα ζώα.
Ο 30χρονος αρνήθηκε πως γνώριζε το παραμικρό και υποστήριξε ότι αυτός μόνο δύο φορές είχε πάει στο αγρόκτημα στη Θουρία για να πάρει ξύλα για το τζάκι.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου με τις αγορεύσεις της εισαγγελέα και των δικηγόρων υπεράσπισης Μαρίας Κωνσταντοπούλου, Γιώργου Ράλλη και Δημήτρη Καούνη.
Ν.Κ.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER