Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 17:30

Πανελλαδική στάση εργασίας δικαστών και εισαγγελέων στις 10 Μαρτίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρουν, για τη συνεχώς επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, ενώ τις ίδιες ώρες οι δικαστές της Αθήνας θα συγκεντρωθούν έξω από τον Άρειο Πάγο (Λ. Αλεξάνδρας).
Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποφάσισαν την τρίωρη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων με αιτήματα:
α) Την άμεση κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης, με την οποία οι νεοεισερχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί στον κλάδο, εντάσσονται στο ΙΚΑ.
β) Το σεβασμό της συνταγματικής επιταγής για ειδικό μισθολόγιο, κατοχύρωση των συντάξεων και ισοτιμία και ισοκυρία των τριών λειτουργιών του κράτους και
γ) Την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή τους οι τρεις Ενώσεις, υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση, η οποία συστηματικά αποπειράται την υπαλληλοποίησή τους, συνειδητά αγνοεί ότι:
1) Ο θεσμικός ρόλος των τριών λειτουργιών του κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα
2) Η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών πρέπει να εξασφαλίζεται από την ελληνική Πολιτεία με τις αποφάσεις της σε όλα τα επίπεδα
3) Το πλαίσιο λειτουργίας των άμεσων οργάνων του κράτους δεν μπορεί να είναι αντικείμενο περιστασιακών και εξωθεσμικών διαδικασιών ή διαβουλεύσεων.
Τέλος, συγκεντρώσεις εκτός από την Αθήνα θα πραγματοποιηθούν και στα κατά τόπους δικαστήρια της χώρας με την ενημέρωση και φροντίδα των εφετειακών επιτροπών και των προϊσταμένων των δικαστηρίων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER