Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 19:01

20 μήνες με αναστολή σε γιατρό για θάνατο βρέφους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
20 μήνες με αναστολή σε γιατρό για θάνατο βρέφους

Την ενοχή ενός χειρουργού τού Νοσοκομείου Καλαμάτας αποφάσισε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, καθώς έκρινε ότι ο γιατρός δεν πρόσεξε ένα 10μηνο βρέφος που είχε πέσει από το κρεβάτι και είχε χτυπήσει. Το μωρό έπαθε επισκληρίδιο αιμάτωμα, και όταν από την Καλαμάτα διακομίστηκε στο χειρουργείο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και στη συνέχεια στην Αθήνα, ήταν αργά για να μπορέσουν οι εκεί χειρουργοί να το σώσουν.

Ο γιατρός καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλάκιση με 3ετή αναστολή.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κατηγορούμενος δεν έκανε ακτινολογικό έλεγχο ώστε να βεβαιωθεί ότι το μωρό δεν είχε κάταγμα στο κρανίο. Και ενώ η μητέρα και η γιαγιά του μετέφεραν γρήγορα το μωρό στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας στις 18 Ιουνίου του 2007, και είπαν στους γιατρούς ότι είχε κάνει εμετό, ο κατηγορούμενος γιατρός μετά την εξέτασή του είπε να μείνει το παιδί για 1 ώρα στη βραχεία νοσηλεία και αν δεν παρουσιάσει άλλο σύμπτωμα να επιστρέψει στο σπίτι - αντί να συστήσει 24ωρη παραμονή στο νοσοκομείο και παρακολούθησή του.
Επιστρέφοντας όμως στο σπίτι, το μωρό έκανε ξανά εμετό, δεν έτρωγε και είχε υπνηλία. Ετσι η μητέρα του το πήγε σε ιδιώτη παιδίατρο, αφού όμως είχαν περάσει ήδη 4 ώρες. Ο παιδίατρος ψηλάφησε το κρανίο του μωρού και βρήκε ένα οίδημα. Αμέσως έστειλε τη μητέρα και το μικρό για αξονική τομογραφία, όπου φάνηκε το επισκληρίδιο αιμάτωμα. Το μωρό μεταφέρθηκε τότε ξανά στο νοσοκομείο και από εκεί στο Παναρκαδικό, όπου ανέμενε ομάδα χειρουργών. Ομως έκριναν σοβαρή την κατάσταση του παιδιού και το έστειλαν στο "Αγλαΐα Κυριακού" στην Αθήνα. Εκεί, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, η αιμορραγία και η ταλαιπωρία που είχε υποστεί το μωρό ήταν τέτοια, που στις 20 Ιουνίου το πρωί κατέληξε.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER