Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 07:45

6 χρόνια κάθειρξη σε Φιλιατρινή: Επαιρνε την σύνταξη της πεθαμένης μάνας της

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
6 χρόνια κάθειρξη σε Φιλιατρινή: Επαιρνε την σύνταξη της πεθαμένης μάνας της

Την ενοχή μιας 58χρονης Φιλιατρινής που έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας της για 9 χρόνια αποφάσισε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η γυναίκα, που σύμφωνα με το δικηγόρο της δεν έχει στον ήλιο μοίρα και τρώει στα συσσίτια της εκκλησίας, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη, όμως δεν θα οδηγηθεί στην φυλακή γιατί το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Θα πρέπει όμως να πληρώσει εγγύηση 3.000 ευρώ.
Η μητέρα της κατηγορούμενης, που έπαιρνε σύνταξη από το ΙΚΑ, πέθανε στις 22 Οκτωβρίου του 2002. Το ότι η κόρη της συνέχισε να παίρνει τα λεφτά από τον κοινό τραπεζικό τους λογαριασμό το ανακάλυψε το ΙΚΑ, όταν η δικαιούχος δεν εμφανίστηκε το 2011 για να απογραφεί. Ετσι, σταμάτησε να μπαίνει η σύνταξη στο λογαριασμό και η κόρη κατηγορήθηκε για απάτη.
Από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011 η κατηγορούμενη εισέπραξε 63.991 ευρώ, τα οποία το ΙΚΑ ζητά πίσω, και χθες δήλωσε στο δικαστήριο παράσταση πολιτικής αγωγής. Η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό της, ο οποίος υποστήριξε ότι ως άγαμη θυγατέρα δικαιούτο τη σύνταξη του ΙΚΑ της μάνας της. Είπε επίσης ότι η κατηγορούμενη πήγε στο ΙΚΑ Φιλιατρών μετά το θάνατο της μητέρας της, και τόσο ο προϊστάμενος της υπηρεσίας όσο και υπάλληλοι στο Πρωτόκολλο της είπαν ότι προχωρούν τη διαδικασία για να παίρνει νόμιμα τη σύνταξη, οπότε εκείνη συνέχισε να εισπράττει κάθε μήνα τα χρήματα.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο προϊστάμενος του ΙΚΑ Φιλιατρών, ο οποίος κατηγορήθηκε από την 58χρονη, έχει απαλλαγεί με εισαγγελικό βούλευμα.
Επίσης, ο δικηγόρος της είπε στο δικαστήριο ότι η κατηγορούμενη για να γλυτώσει από τις κατηγορίες θέλει να δώσει στο ΙΚΑ ένα ακίνητο στο Γαλάτσι. Ομως δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς, οπότε το ακίνητο δεν έχει περάσει στο όνομά της.
Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER