Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 18:57

Εισαγγελική έρευνα για τα πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εισαγγελική έρευνα για τα πυρηνελαιουργεία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα πυρηνελαιουργεία στον κάμπο μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου. 

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας διέταξε την έρευνα μετά τη γραπτή αναφορά που του κατέθεσε προχθές το πρωί ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ζητώντας τις «κατά νόμον ενέργειες, ώστε να παύσει η ατμοσφαιρική επιβάρυνση». 

Η μπόχα των πυρηνελαιουργείων προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου, αφού κάθε χρόνο τέτοια εποχή υπάρχει πολύ έντονο πρόβλημα με τους καπνούς από τα φουγάρα - ενώ κάποιες μέρες δεν μπορεί κανείς ούτε να σταθεί από την έντονη μυρωδιά ακόμα και μέσα στην Καλαμάτα, σε ολόκληρη την πόλη. 

Την έρευνα την ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, που θα εξετάσει αν έχουν εγκατασταθεί φίλτρα και ειδικοί αγωγοί στα φουγάρα -όπως προβλέπουν οι περιβαλλοντικοί όροι- καθώς και ό,τι άλλο προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τις αδειοδοτήσεις τέτοιων μονάδων. Παράλληλα θα διερευνήσει τυχόν παραβάσεις του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. 

Ν.Κ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER