Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 18:57

Εισαγγελική έρευνα για τα πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από την

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα πυρηνελαιουργεία στον κάμπο μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου. 

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας διέταξε την έρευνα μετά τη γραπτή αναφορά που του κατέθεσε προχθές το πρωί ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ζητώντας τις «κατά νόμον ενέργειες, ώστε να παύσει η ατμοσφαιρική επιβάρυνση». 

Η μπόχα των πυρηνελαιουργείων προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου, αφού κάθε χρόνο τέτοια εποχή υπάρχει πολύ έντονο πρόβλημα με τους καπνούς από τα φουγάρα - ενώ κάποιες μέρες δεν μπορεί κανείς ούτε να σταθεί από την έντονη μυρωδιά ακόμα και μέσα στην Καλαμάτα, σε ολόκληρη την πόλη. 

Την έρευνα την ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, που θα εξετάσει αν έχουν εγκατασταθεί φίλτρα και ειδικοί αγωγοί στα φουγάρα -όπως προβλέπουν οι περιβαλλοντικοί όροι- καθώς και ό,τι άλλο προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τις αδειοδοτήσεις τέτοιων μονάδων. Παράλληλα θα διερευνήσει τυχόν παραβάσεις του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. 

Ν.Κ.