Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 17:05

Απαγόρευση χρήσης ΚΕΠ για ενεργοποίηση δικαιωμάτων αποφάσισε το Πρωτοδικείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Απαγόρευση χρήσης ΚΕΠ για ενεργοποίηση δικαιωμάτων αποφάσισε το Πρωτοδικείο Καλαμάτας

Με δικαστική απόφαση, η Ενωση Μεσσηνίας παύει την ενεργοποίηση δικαιωμάτων σε αγρότες μέσα από τα ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας.

Το Πρωτοδικείο απαγόρευσε τη χρήση των ΚΕΠ από την Ενωση, καθώς και την ενδεχόμενη χρήση των ΚΕΠ του Δήμου Μεσσήνης για τον ίδιο σκοπό, ύστερα από σχετικό αίτημα προσωρινής διαταγής από την πλευρά της ΜΕΣΥΝΕΛ (Μεσσηνιακοί Συνεταιρισμοί Ελαιολάδου) Α.Ε. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν την άλλη Τρίτη 24 του μήνα. 

Εν τω μεταξύ χθες η ΜΕΣΥΝΕΛ, μέσω του δικηγόρου της Χρήστου Παναγιωτόπουλου, κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ενωσης και των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος. Σήμερα μάλιστα συζητείται και σχετικό αίτημα προσωρινής διαταγής, με το οποίο η εταιρεία ζητά, εκτός των ΚΕΠ, να απαγορευτεί και η χρήση όλων των δημοτικών καταστημάτων στους προαναφερόμενους δήμους για ενεργοποίηση δικαιωμάτων από την Ενωση. 

Θυμίζουμε ότι οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης είχαν ειδοποιηθεί με εξώδικα πριν από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Μάλιστα προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης η νομική σύμβουλος του δήμου Κωνσταντίνα Κουτσούλη-Φουσέκη ενημέρωσε το Σώμα για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και πρότεινε να μην προχωρήσει σε καμία απόφαση για παραχώρηση δημοτικών χώρων στην Ενωση, πριν την απόφαση του Πρωτοδικείου. Και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που κριθεί παράνομη η παραχώρηση, οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα ψηφίσουν υπέρ μπορεί να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος. 

Πάντως ο Δήμος Μεσσήνης δεν είχε προβεί σε καμία παραχώρηση δημοτικού χώρου προς την Ενωση, καθώς μια παλαιότερη απόφαση ανακλήθηκε μετά το εξώδικο που εστάλη στο δήμο από τη ΜΕΣΥΝΕΛ.

Ν.Κ.


NEWSLETTER