Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 18:06

Εμεινε 2,5 χρόνια φυλακή για κλοπή ουίσκι από σούπερ μάρκετ

Γράφτηκε από την

Σε 7 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε πρωτόδικα για την κλοπή ουίσκι από το "Lidl" ένας νεαρός κατηγορούμενος και κάθισε στη φυλακή 2,5 χρόνια. Χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την ποινή σε 2 χρόνια φυλάκιση, αλλά για να πάρει το αποφυλακιστήριο θα πρέπει να γυρίσει στις φυλακές Ναυπλίου.

Το δικαστήριο χθες του αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό, καθώς και σε έναν ακόμη συγκατηγορούμενό του, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπαιξε ρόλο τσιλιαδόρου. Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, ενώ ένας τρίτος κατηγορούμενος ως τσιλιαδόρος αθωώθηκε. Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί στη ληστρική κλοπή είχαν καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση, καθώς εκτός από το μπουκάλι ουίσκι, ο νεαρός (ο οποίος έκανε χρήση ναρκωτικών εκείνη την περίοδο γι' αυτό και ο μειωμένος καταλογισμός) κατηγορείτο ότι έσπρωξε την υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, που πήγε να τον σταματήσει. Η κλοπή έγινε το Μάιο του 2012 και η αξία του ουίσκι δεν ξεπερνούσε τα 22 ευρώ. Ομως εκείνο το διάστημα είχαν κλαπεί και άλλα μπουκάλια ουίσκι από το σούπερ μάρκετ της εταιρείας στην οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα, κι έτσι πρωτόδικα καταδικάστηκε συνολικά για την κλοπή 4 μπουκαλιών (αξίας 90 ευρώ), αλλά και για την σπρωξιά στην υπάλληλο. 

Οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν έξω και στο διάστημα που βγήκαν από τη φυλακή μέχρι και τη δίκη δεν είχαν ξαναπασχολήσει την Αστυνομία, ενώ έχουν ξεκόψει με τα ναρκωτικά. 

Ν.Κ.