Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 12:30

Ελεύθερη με εγγύηση η γυναικολόγος για την παράνομη υιοθεσία

Γράφτηκε από την
Ελεύθερη με εγγύηση η γυναικολόγος για την παράνομη υιοθεσία

Ελεύθερη με εγγύηση 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία της στην ανακρίτρια Καλαμάτας η 56χρονη γυναικολόγος. Η οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης υιοθεσίας ενός νεογέννητου αγοριού Βουλγάρας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νεαρή μητέρα δέχτηκε πιέσεις για να δώσει το μωρό της τόσο από τη γιατρό, όσο και από μια 35χρονη ομοεθνή της.

Οσο για την πλούσια οικογένεια από την Αθήνα που υιοθέτησε το αγοράκι, οι αστυνομικοί ξέρουν ποια είναι. Και όπως μάθαμε, η ανακρίτρια κάλεσε τη θετή μητέρα να καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Χθες η γυναικολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", αρνήθηκε στην ανακρίτρια όλες τις κατηγορίες και τόνισε πως η δική της ανάμειξη στην υιοθεσία του παιδιού είχε καθαρά ανθρωπιστικό κίνητρο ιδίως για το καλό του παιδιού. Η ίδια υποστήριξε ότι ενήργησε χωρίς πονηριά ή δόλο, αλλά με τη βεβαιότητα πως όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες και κρυστάλλινες. Ισχυρίστηκε δε πως είναι αστείο να θεωρείται ως σκοπός κερδοσκοπίας ένα βοήθημα 1.500 ευρώ που σύμφωνα με την ίδια προσέφερε η θετή μητέρα στη φυσική, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανθρώπινες ανάγκες της κατά τη διάρκεια των δύο - τριών μηνών της λοχείας. Επίσης υπογράμμισε στην απολογία της ότι η ίδια δεν είχε κανένα απολύτως όφελος από την ιστορία αυτή. 

Εν τω μεταξύ νομικοί κύκλοι επεσήμαναν χθες ότι το πληρεξούσιο το οποίο συνέταξε ο συμβολαιογράφος, είναι μια καθόλα νόμιμη δήλωση συναίνεσης της μητέρας για την υιοθεσία του μωρού. Αλλωστε και ο ίδιος ο συμβολαιογράφος, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πιέσεις προς τη μητέρα και πίστευε πως κάνει απλά τη δουλειά του.

Ο δικηγόρος Διονύσης Αλευράς σημείωσε χθες με δηλώσεις του πως «στην περίσταση που ερευνάται ήδη ανακριτικά έχει αποδοθεί τόσο ποινικά όσο και κοινωνικά μεγαλύτερη διάσταση από αυτή που πραγματικά έχει και από αυτή που της αρμόζει. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία η ανακριτική διαδικασία θα αποδώσει τις αληθινές διαστάσεις στην υπόθεση και θα κριθεί αναλόγως». Πρόσθεσε δε πως «όλα τα εμπλεκόμενα μέλη τελούσαν σε μια συνείδηση ότι όλα συντελούνται νόμιμα. Δεν υπήρχε ούτε επιδίωξη και σκοπός κερδοσκοπίας. Απλά πίστευαν ότι έτσι, με μια νομότυπη υπόθεση υιοθεσίας, εξυπηρετείται το συμφέρον του ανηλίκου. Ουδείς εξασφάλισε χρήματα, ουδείς είχε τέτοια ευτελή επιδίωξη». 

Σήμερα οδηγούνται στην ανακρίτρια για να απολογηθούν ο συμβολαιογράφος, η μητέρα του βρέφους και η μεσίτρια εργασίας. Οι δύο Βουλγάρες αντιμετωπίζουν την κατηγορία η μία της διαμεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία και η μητέρα της παράδοσης ανήλικου τέκνου κατ' επάγγελμα από κερδοσκοπία, καθώς και σύστασης συμμορίας. Ο δε συμβολαιογράφος κατηγορείται για απλή συνέργεια στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας.

Ν.Κ. 


NEWSLETTER